Therapeutische kinderboeken

door | nov 17, 2015 | 0 Reacties

Ken jij de boeken van Martine Delfos?

Haar werken zijn toonaangevend en ze heeft ook al veel werken gepubliceerd
Martine Delfos is biopsycholoog en werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker, als therapeut, als docent en als schrijfster. boeken. martine delfos

Op de website van PICOWO is te lezen:
Zij is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker, klinische psychologie, en is vervolgens in de praktijk gaan werken sinds 1975. Daar heeft ze langdurig ervaring opgedaan in het diagnosticeren en behandelen van kinderen, jeugdigen en volwassenen. Zij is onder andere gespecialiseerd in relatietherapie, autisme, traumaverwerking en eetstoornissen.
Vanaf 1994 verzorgt zij, naast haar therapeutische praktijk, nascholing aan psychologen, psychiaters, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders.

Het PICOWO is in 1997 opgericht door Dr. Martine F. Delfos om onderwijs en wetenschappelijke activiteiten van een aantal mensen bij elkaar te brengen.

Je vindt op deze website dus vele interessante literatuurverwijzingen naar werken over autisme, scheiding, rouw, virtueel milieu, pleegzorg, adoptie en opvoeding.

In de praktijk

In mijn praktijksituatie krijg ik echter ook vaak de vraag van ouders of collega’s of er boeken zijn die voor kinderen geschikt zijn om (voor) te lezen en die gebruikt kunnen worden bij leerlingenzorg of ontwikkelingsstoornissen.

Hiervoor vind je ook een hele mooie collectie therapeutische kinderboeken op deze website.

Hieronder vind je ze via de link van bol.com zodat je de inhoud even kunt lezen en eventueel meteen kunt bestellen. Er zijn o.a. boeken rondom verslaving, autisme, adoptie, SO verwijzing. Kijk dus even in de beschrijving voor welke leeftijd ze geschikt zijn.

 

0 reacties

Geef een reactie

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas en blijf meteen op de hoogte van het laatste nieuws van deze site.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: