Het schooljaar start altijd met een gezellig samenzijn van collega’s waarin even alle vakantieherinneringen worden gedeeld. Dit schept een band, het maakt dat we ons weer verbonden voelen met elkaar en het zorgt ervoor dat je weer zin hebt om fris te starten. Dit werkt tenminste zo voor mij, ik kijk er dan ook naar uit om weer even bij te kletsen met iedereen. Met de intrede van social media zien echter veel mensen, dus ook misschien een aantal collega’s, vaak al tussendoor waar je op vakantie bent geweest en waar dat was. Je deelt dan foto’s op Facebook of Instagram. Toch blijft dat sociale moment belangrijk en daarom duurt de koffiepauze op de terugkomdagen, voordat het schooljaar echt begint, net even iets langer.

Gedurende het schooljaar kun je echter ook behoefte hebben aan snel contact voor overdracht, even sparren of even afstemmen op elkaar wat betreft taken, werkgroepen of commissies. Hiervoor is een WhatsAppgroep erg handig.
Je deelt hiermee even snel een bericht of vraag en krijgt vaak snel antwoord. In tegenstelling tot email, waarvoor mensen vaak eerst hun computer moeten opstarten omdat ze geen mail op hun telefoon willen ontvangen, bekijkt iedereen regelmatig zijn WhatsAppmeldingen. Ik kan bijvoorbeeld tussendoor vragen of een leerling eerder die week ook al bepaald soort gedrag liet zien wat misschien op dat moment niet zo belangrijk leek en dus niet in de overdracht per email is genoemd deze keer. Het zijn eigenlijk vaak de tussendoor dingetjes zoals leuke momenten die je even wilt delen, vragen die je even wil stellen om te sparren met je collega of reminders aan elkaar zoals “heb je dit gezien?”of “denk je nog aan…”.

Zelf werk ik met meerdere WhatsAppgroepen voor mijn werk. Een groep met mijn directe community-231632_1920collega’s in de klas (duocollega, 2 onderwijsassistentes en groepslogopediste), hiermee kunnen we korte vragen stellen tussendoor of even snel iets mededelen. Dit is niet onze uitgebreide overdracht, die doen we per mail.
Verder heb ik een WhatsAppgroep met mijn collega’s uit de ICTcommissie. een groep voor de bibliotheekcommissie en een groep waarmee ik een cursus volg. Hiernaast heb ik ook nog een aantal groepen voor hobby(tennis) en privé.

Het moet uiteraard niet zo zijn dat je continu gestoord wordt door je WhatsApp, vandaar dat ik regelmatig de meldingen van bepaalde groepen even uitzet.

Maar hoe doe je dit dan en wat zijn de meest handige tips? Hoe citeer je in een groepsgesprek, hoe maak je iets vetgedrukt, hoe zet je meldingen even uit, hoe verzend je een bericht naar meerdere mensen zonder meteen een groep aan te maken?

Bekijk daarvoor dit handige filmpje en je bent helemaal op de hoogte.

En heb je toevallig al de nieuwe update van WhatsApp uitgevoerd? Bekijk dan zeker ook dit artikel over het nieuwe element: delen van jouw WhatsAppgegevens met Facebook.Lees het hier.

Related Post

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas en blijf meteen op de hoogte van het laatste nieuws van deze site.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Download hier jouw gratis eBook

In 5 stappen neem ik je mee om een digitaal verhaal te maken voor of met jouw leerlingen. Daarnaast krijg je meer dan 15 extra lessuggesties om direct mee aan de slag te gaan in jouw groep.

Maak er een speciaal verhaal van, wat betekenisvol is en blijft.

 

 

Een downloadlink is onderweg naar je mailbox. Controleer ook je spambox, mocht je niets ontvangen hebben.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: