Workshop:

TAAL en Tablets

Passende apps  voor jouw groep

Veel talige apps zijn vaak al snel te moeilijk of hebben vaak een te hoog talig tempo voor kinderen met een lage taalvaardigheid. We bekijken en gaan aan de slag met apps die je kunt vullen met betekenisvolle taal vanuit jouw leerstofaanbod. Passend onderwijs op zijn best dus.

Wat komt er aan bod tijdens de workshop:

 • Aan de hand van verschillende apps laat ik je zien hoe jij content kunt maken op je iPad die exact aansluit bij jouw taalaanbod in de groep.
 • Je leert in deze workshop wat betekenisvolle taal is en waarom dit essentieel is voor het leren van taal bij zorgleerlingen met een TOS (Taalontwikkelingsachterstand of lage taalvaardigheid.
 • Je leert in deze workshop wat jij kunt doen om met betekenisvolle taal  op de tablet of iPad aan de slag te gaan sluiten bij jouw kleuters.
 • Je leert in deze workshop via duidelijke looppaden en demonstratiefilmpjes hoe je de verschillende apps: Tinytap, Bits Board, Omnidu en Book Creator en Kahoot kunt gebruiken en beheren.
 • Je leert met de app Book Creator hoe je een verhaal kunt maken voor en door jouw leerlingen.

Na afloop van de workshop:

Na deze workshop heb je een goed beeld van de aangeboden apps en hun mogelijkheden. Je hebt na afloop van de workshop een app naar keuze gevuld met het taalaanbod van dat moment uit jouw groep
Je kunt de volgende dag met deze app aan de slag met jouw leerlingen en zelf ervaren welke meerwaarde het heeft om aan de slag te gaan met betekenisvolle taal op de Tablet of iPad.

 

 

Informatie:

 • Plaats:           Op locatie (Maximaal 10 deelnemers).
 • Wanneer:      Op afspraak.
 • Duur:             De workshop duurt 3 uur.
 • Voor wie:       Leerkrachten en onderwijsassistenten in de onderbouw (groep 1-4)

 

NB :

 Bij grotere groepen of individuele aansluiting is een offerte op maat mogelijk.

 

   

  Individuele inschrijving?

   Bekijk hier mijn aankomende evenementen en zie of deze workshop er al tussen staat.

  Je kunt je dan individueel inschrijven voor dit evenement.

   

   

  Verder:

  • Scholen kunnen deze training bekostigen vanuit professionaliseringsbudgetten.
  • Ook kan scholing onder “duurzame inzetbaarheid” worden opgenomen.
  • Na afloop wordt een certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

  Wat zeggen de deelnemers over deze workshop?

   

  Leuk dat we alle apps samen hebben bekeken en achtergrondinformatie kregen, we hebben nu alles gezien en een goed beeld gekregen. Nu thuis verder aan de slag, vol met inspiratie. Zin in!!

  Ellen A.

  leerkracht onderbouw

   

  Samen laten zien hoe de apps werken was erg fijn. Top! Ik had nog wel verder aan de slag willen gaan. Tempo was fijn en goed.

  Charlotte L.

  Leerkracht groep 2-3 SO

  Het volgen van een workshop van jou over apps en inzet van de iPad, is voor mij altijd erg waardevol. Door jouw enthousiasme en de passievolle wijze waarop jij workshops presenteert en vormgeeft, word ik geïnspireerd en krijg ik energie en genoeg handvatten om met leerlingen met de iPad te gaan werken!

  Anja T.

  leerkracht SO

  De voorbereiding vond ik helemaal top. Prettige locatie met welkom met koffie en thee. De prijs/kwaliteit ervaar ik als een koopje.
  Je kennis en kunde van de apps vond ik erg prettig. Fijn om te horen dat je kijkt vanuit taal naar de apps. Er was tijd en gelegenheid om vragen te stellen. Ik heb nu een beeld van de apps en wat je ermee kunt doen. Laten zien en zelf doen werkt voor mij perfect.
  Handleiding/reader vind ik prettig als naslag. Ik kom graag nog een keer naar een vervolgworkshop en houd je website in de gaten.
  Annemarieke

  Leerkracht

  Heb je een vraag? Neem dan hier contact met mij op

  2 + 12 =

  Wil je op de hoogte blijven van mijn online trainingen?

  Trainingen, webinars, workshops. Facebook lives met coaching en inspiratie op het gebied van taal en ICT.

  Volg vanuit je eigen huiskamer op jouw eigen tempo en tijdstip mijn trainingsaanbod en workshops.

  Via deze mailinglijst ben je als eerste op de hoogte van de komende events en aanbiedingen.

   

  Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

  Pin It on Pinterest

  Shares
  Share This

  Leuk dat je er bent!

  Delen mag natuurlijk!

  Shares