Selecteer een pagina

Workshop Speel je mee in Lilaland

Workshop Speel je mee in Lilaland

imageIrma Smeegers heeft een zeer grote ervaring in het onderwijs en drama. Haar manier van lesgeven is zeer inspirerend en dat is zeker terug te zien in haar lesmaterialen.

Dit heb ik persoonlijk mogen ervaren tijdens een train de trainer dag. Daarom mag ik nu zelf ook trainingen aanbieden rondom dit geweldige concept: poppenspel om kinderen te laten onderzoeken en ontwerpen.

Lees hier meer over de methode Speel je mee in LI La Land.

De workshop: Speel je mee in Lilaland

Uitgangspunt van deze workshop vormt het gelijknamige boek van Irma Smegen (dramadocent en auteur Speel je mee in Li La Land & Speel je wijs) en Marleen Vente (Li La Land). Eric Slabbers, de bekendste poppenmaker van Nederland bedacht Li La Land en maakte de handpoppen.

Kinderen hebben van nature een onderzoekende houding. Ze willen de wereld om zich heen verkennen en leren begrijpen. Speel je mee in Li La Land? stimuleert die behoefte om te ontdekken met 50 verrassende activiteiten.

Via poppenspel belanden kinderen in een fantasievol avontuur waarna ze zelf iets gaan ontwerpen of op onderzoek uitgaan. Ze spelen samen met Slang in de pindakaasfabriek, ontwikkelen een takelconstructie om Vogel in een boom te hijsen en bouwen met Uil een raket om de ruimte in te schieten. Kinderen verkennen zo hun mogelijkheden en breiden deze spelenderwijs uit.

Speel je mee in Li La Land? biedt creatieve uitdagingen op het gebied van:

  • wetenschap & technologie
    (aansluitend bij de verplichting om dit in 2020 een plek te geven op elke basisschool)
  •  rekenen & taal
  •  natuur & milieu
  •  kunst & cultuur

De methode verbindt op een vanzelfsprekende manier alle leer- en ontwikkelgebieden met elkaar; wij denken in Li La Land graag buiten de (school)vakjes.

Deze workshop biedt een kijkje in de keuken van Li La Land. Je gaat actief aan de slag tijdens 2 bijeenkomsten van 2 uur. De workshops geven  inspiratie om de volgende dag meteen in de praktijk te brengen!

 

 

Kosten:

Per serie van 2 workshops (van 2 uur) 392,–

Exclusief reiskosten à €0,19 per kilometer. Facturering geschiedt na uitvoering.

 

Dit bedrag is vrijgesteld van BTW (CKRBO geregistreerd.)

Deze workshop is gevalideerd door registerleraar met 8 registeruren.

 

Interesse of meer informatie?

Mail naar Info@digitaalspeciaal.nl

Open modal

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: