Workshop:

Speel je mee in Li La Land

Irma Smeegers heeft een zeer grote ervaring in het onderwijs en drama. Haar manier van lesgeven is zeer inspirerend en dat is zeker terug te zien in haar lesmaterialen.

Dit heb ik persoonlijk mogen ervaren tijdens een train de trainer dag. Daarom mag ik nu zelf ook trainingen aanbieden rondom dit geweldige concept: poppenspel om kinderen te laten onderzoeken en ontwerpen.

Lees hier meer over de methode Speel je mee in LI La Land.

Wat komt er aan bod:

 • Uitgangspunt van deze workshop vormt het gelijknamige boek van Irma Smegen (dramadocent en auteur Speel je mee in Li La Land & Speel je wijs) en Marleen Vente (Li La Land). Eric Slabbers, de bekendste poppenmaker van Nederland bedacht Li La Land en maakte de handpoppen.
 • Kinderen hebben van nature een onderzoekende houding. Ze willen de wereld om zich heen verkennen en leren begrijpen. Speel je mee in Li La Land? stimuleert die behoefte om te ontdekken met 50 verrassende activiteiten.
 • Via poppenspel belanden kinderen in een fantasievol avontuur waarna ze zelf iets gaan ontwerpen of op onderzoek uitgaan. Ze spelen samen met Slang in de pindakaasfabriek, ontwikkelen een takelconstructie om Vogel in een boom te hijsen en bouwen met Uil een raket om de ruimte in te schieten. Kinderen verkennen zo hun mogelijkheden en breiden deze spelenderwijs uit.

Speel je mee in Li La Land? biedt creatieve uitdagingen op het gebied van:

 • wetenschap & technologie
  (aansluitend bij de verplichting om dit in 2020 een plek te geven op elke basisschool)
 •  rekenen & taal
 •  natuur & milieu
 •  kunst & cultuur

Na afloop van de workshops:

De methode verbindt op een vanzelfsprekende manier alle leer- en ontwikkelgebieden met elkaar; wij denken in Li La Land graag buiten de (school)vakjes.
Je kunt hierna op een kleutervriendelijke manier het vak techniek, ontdekkend en ontwerpend leren binnen allerlei thema’s aan bod laten komen.

 

Informatie:

 

 • Plaats:               Op locatie. (Maximaal 10 deelnemers, minimaal 5)
 • Wanneer:           Op afspraak.
 • Duur:                 serie van 2 Workshops van  2 uur.
 • Voor wie:            Leerkrachten  groep 1-3.  (Maximaal 10 deelnemers)
 • Prijs:                  €389,-  per workshop

NB : Bij grotere groepen of individuele aansluiting is een offerte op maat mogelijk.

Prijzen zijn exclusief reiskosten à €0,19 per kilometer. 

 


 

Indeling:

Deze workshop biedt een kijkje in de keuken van Li La Land. Je gaat actief aan de slag tijdens 2 bijeenkomsten van 2 uur. De workshops geven  inspiratie om de volgende dag meteen in de praktijk te brengen!

1e workshop:

We bespreken de achtergronden van onderzoeken en ontwerpend leren en w maken kennis met de karakters ui Li La Land door middel van verschillende werkvormen en praktische opdrachten.

2e workshop:

Er wordt uitgelegd hoe de 21th Century skills en de theorie achter Li La Land met elkaar in verband staan. We gaan verder aan de slag met praktische opdrachten en verkennen de mogelijkheden voor de eigen praktijk.

Verder:

 • Dit bedrag is vrijgesteld van BTW (CKRBO geregistreerd.)
 • Deze workshop is gevalideerd door registerleraar met 8 registeruren.

 

Heeft u een vraag? Neem dan hier contact met mij op

6 + 6 =

Ontvanghet ebook Tips voor TOS en bijpassende apps

Ontvang de gratis download: Tips voor Tos en bijpassende apps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang ook af en toe een mail met nieuws en updates over mijn activiteiten online.  Ook ontvang je meteen het speciale wachtwoord voor toegang tot alle gratis downloads.

Groet, Marita teunisse

Uitschrijven is altijd op ieder moment mogelijk.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Wil je op de hoogte blijven van mijn online trainingen?

Trainingen, webinars, workshops. Facebook lives met coaching en inspiratie op het gebied van taal en ICT.

Volg vanuit je eigen huiskamer op jouw eigen tempo en tijdstip mijn trainingsaanbod en workshops.

Via deze mailinglijst ben je als eerste op de hoogte van de komende events en aanbiedingen.

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares