Digitale tools voor het thema winter !

Voor het thema winter zijn heel veel digitale tips en toepassingen te vinden. Ik heb er veel verzameld op mijn Yurlspagina winter en op mijn pinterestbord winter, maar hier zet ik voor jullie de mooiste tools nog eens op een rijtje.

 

 

 

Voor het digibord

Kijk hiervoor absoluut op de site van Kleuteridee.nl. juf Petra heeft hier weer onder andere een prachtige interactieve praatplaat gemaakt en een interactieve liedjeslijst. Zo’n interactieve praatplaat of liedjeslijst is gemaakt met de app Thinglink.

Wat is dat, een thinglink? Je ziet op de plaat een aantal linkpunten. Wanneer je hierop klikt wordt je doorverbonden met het juiste adres op het internet. Erg handig dus en vooral mooi overzichtelijk voor kinderen. De links kunnen wijzen naar digitale prentenboeken, filmpjes, liedjes en meer.

Ze heeft er een voor thema winter en een voor thema Noord en Zuidpool gemaakt.

Gynzy

Ook op de site van Gynzy vind je volop mogelijkheden om met het thema winter aan de slag te gaan.

Ontdek hier de kant en klare les over winterwoorden voor groep 1-2. Je kunt deze les bijvoorbeeld als weektaak klaarzetten voor je leerlingen.


 

 

 

 

 

Ook het winterverhaal met de praatplaat kun je goed gebruiken voor een lesje begrijpend luisteren. Beluister samen het verhaal en ga achteraf vragen bedenken, stukkken tekst naspelen, bepaalde voorwerpen benoemen of maak er een mindmap van.

 

 

 

 

 

 

Voor de leerling PC of het digibord

Een interactive liedjeslijst is voor kinderen erg leuk om op de PC te bekijken. Ze kunnen dan op hun eigen tempo alle liedjes meezingen. In onze groep is dat altijd een hit. Je vind zo’n lijst  op de site van kleuteridee.nl en via deze link.
Op de site van Gynzy staat ook diverse tools die je kunt aanpassen in een winterthema via de knop opties. De tools: seriëren, tellen aantal en getalbeeld zijn hier een voorbeeld van.

Voor de iPad

Voor de winter zijn er ook weer diverse apps te vinden.

De app bongobos winter. een geanimeerd verhaal gidst de kinderen door het Bongobos met veel educatieve spelletjes.

Bekijk het filmpje van Meester Sander voor meer informatie.

De app Nijntje in de sneeuw, en het molletje in de winter kun je ook terugvinden op de site van Meeste Sander. Hier vind je nog wat extra uitleg over deze  apps.

Op de site van tabletportaal vind je nog meer winter-apps, kijk hier eens rustig rond wat bij jouw groep het beste past.

 

Leren programmeren

 

 

Voor de Bee-Bot heeft Juf Eveline Kaleveld van kleutersdigitaal.nl weer prachtige materialen gemaakt. Kaarten, opdrachten en meer gratis downloads. Vind ze hier.

Maak je eigen digitale content!

 

Met Kahoot

Zoals jullie misschien al weten, ik ben een ontzettende fan van Kahoot. Daarom probeer ik ook vaak zelf kahootspellen te maken voor mijn thema in de klas. Maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van kahoots die gemaakt zijn door collega’s in het land. Meester sander heeft weer een mooi tel-spel gemaakt die je hier terug kunt vinden.

 

Mijn zelfgemaakte kahoots vind je hier:

eerste letter herkennen in thema winter en rijmen in thema winter


 

 

 

Wil meer weten over kahoot en hoe je er een zelf kunt maken, lees dan hier verder.

Met Tinytap

Met deze app maak je zelf interactieve spellen voor jouw leerlingen die passend zijn bij de leerdoelen van jouw groep. ideaal dus om hier regelmatig woordenschat, leesvoorwaarden, rekenvoorwaarden of algemene kennis mee te laten oefenen. Voor het thema winter heeft meester sander drie mooie spellen gemaakt.

 

Het mooie is dat je deze Tinytap-spellen ook via een PC kunt afspelen, dus ook via je digibord voor een groepslesje of een instructiemoment.

Voor uitleg en een demonstratievideo van de app  Tinytap kun je hier verder lezen.

Met Tag tot tap

Met deze app kies je simpelweg een foto via internet of je maakt een foto uit je eigen klas. Dit laatste maakt de herkenbaarheid nog groter natuurlijk. In de app kun je heel simpel gesproken en geschreven tags toevoegen. Met deze tags kunnen de leerlingen daarna een luisterspel uitvoeren. Lees hier meer over het gebruik van deze app en bekijk mijn demonstratievideo.

Met Omnidu

met deze app kun je zelf woorden of begrippen invoeren en de app genereert vanzelf meerdere spelvormen rondom deze woorden of begrippen. Lees hier verder over de vele mogelijkheden en de bruikbaarheid van deze app. Zeker voor het speciaal onderwijs vind ik deze app een aanrader. Ga hier zoeken naar winterspellen door in het zoekvenster het woord winter in te typen.

Heb jij nog mooie aanvullingen op internet gevonden?

Laat het weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang meteen maandelijks de nieuwsbrief met het laatste nieuws van de site en  het laatste nieuws over acties en evenementen. Ook ontvang je meteen het speciale wachtwoord voor toegang tot alle gratis downloads.

Uitschrijven is altijd op ieder moment mogelijk.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares