heerlijk de herfst is er weer.

Ik vind dit zelf toch wel een van de meest sfeervolle seizoenen van het jaar. De natuur krijgt prachtige kleuren en er gebeurt van alles in de lucht en op de grond.

je kunt op zoek gaan naar paddenstoelen, spelen met wind of kijken naar het veranderende weer. En natuurlijk niet te vergeten al die prachtige herfstvruchten die je ineens overal kunt verzamelen. Kijk daarvoor eens op mijn yurls pagina’s over de herfst, het weer , heksen of de speciale pagina over Wouter kabouter, het schattige kaboutermannetje uit het project van Juf Henrike van den Hurck. Zij heeft een heel leuk project geschreven en alle digitale links die je hiervoor nodig hebt staan op deze pagina bij elkaar.

In de rekenhoek

Hier is het bij ons deze weken dus ook tellen geblazen met al die eikels, noten en kastanjes. Lees hier meer over mijn rekenhoek.
20151019_105730 (1)

tellen

 

 

 

Maar ook In de themahoek.

Hier is een herfsthuisje voor kabouters of heksen natuurlijk niet weg te denken.

 

 

 

 

 

 

Materialen kopen?

Het mooie is ook dat er bij winkels als Xenos en Action genoeg leuke versieringen te koop zijn voor je thematafel of je themahoek. Slecht voor je portemonnee maar probeer je klassenbudget hiervoor te gebruiken en kies materialen die je jaarlijks kunt hergebruiken.20151017_163448

Deze materialen kocht ik bijvoorbeeld dit jaar voor ons project bang mannetje en het heksenhuisje. Spinnen voor de heksensoep en een rammelend geraamte voor de donkere hoek.

 

 

Creatief uit je dak!

Voor de creatievelingen is er ook genoeg te verzinnen, kijk daarvoor gerust eens op mijn pinterestbord:  Herfst in de klas. Hier vind je ook heel veel lesideeën en leuke creatieve voorbeelden voor dit leuke seizoen.

herfst tafel kabouterhuis woordweb

 

 

 

 

En natuurlijk mag een uitstapje naar het bos niet ontbreken!

Ga met je groep het bos in, laat ze ontdekken, laat ze genieten, ruiken, voelen, zich verwonderen. En wanneer je het echt niet laten kunt, mag je natuurlijk  best een kleine opdracht aan dit bezoekje koppelen. Maar laat die opdrachten vooral doe-activiteiten bevatten.

Op internet zag ik een herfstbingo, zoek alle materialen bij elkaar in een eierdoos. Dit wordt later eventueel een mooi knutselobject  of schattenkistje. Of ga met de leuke aftekenlijst van doenkids op pad. Maak mandala’s van de meegebrachte herfstschatten, enzovoorts.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een echt  woordweb!

Wanneer je aan het einde van het thema bent (of aan het begin) kun je op een leuke manier de woorden laten benoemen. Doe dit met een echt woordweb. Je neemt een bol flinke stevige wol, zodat hij niet snel knoopt. Laat de kinderen die de bol in hun handen krijgen een herfstwoord noemen, daarna gaat de bol verder naar iemand anders. Zo ontstaat een prachtig “woordweb”.

Hebben we alle wol gebruikt, dan leggen we het web op de grond, hoe ziet het eruit? Lijkt het op een echt spinnenweb? Waar is het anders?

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil je op de hoogte blijven van mijn online trainingen?

Trainingen, webinars, workshops. Facebook lives met coaching en inspiratie op het gebied van taal en ICT.

Volg vanuit je eigen huiskamer op jouw eigen tempo en tijdstip mijn trainingsaanbod en workshops.

Via deze mailinglijst ben je als eerste op de hoogte van de komende events en aanbiedingen.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares