Ik heb jammer genoeg geen foto’s van mijn optreden van vandaag maar wat heeft mijn groep genoten van mijn vertelling over Roodkapje. Ze hingen aan mijn lippen. Maar let op, deze juf was dan ook moeder, Roodkapje, Wolf, Oma en jager tegelijk!!
(met de benodigde attributen natuurlijk).
Ik voelde mij een beetje als Jochem Meijer met zijn stemmetjes act.
Steeds veranderde ik van personage door het wisselen van 1 attribuut en de kinderen vonden het geweldig, hilarische en spannend tegelijk! Tijdens de pauze en in de middag is het dan ook nog vele malen nagespeeld tijdens vrij spel. Geweldige taalmomenten en hilarische beelden.

image

De jager overlegt even met Roodkapje…

image

de wolf komt aan bij het huisje van grootmoeder…

 

 

image

de jager komt ineens een heks tegen in het grote donkere bos…?

 

 

 

 

 

 

 

Hoera, de wolf is dood!

Hoera, de wolf is dood!

 

 

 

 

 

 

 

 

Benodigheden:
brilletje met omslagdoek en dekentje, rood doekje en mandje, (jagers)pet, wolf-oren (van papier)

In de app Prowise Presenter had ik vorige week ook nog een mindmap van sneeuwwitje gemaakt met de kinderen met als doel begrijpend luisteren. Die hebben we met groepjes ook nog eens  in elkaar gepuzzeld vandaag. Het moest binnen een bepaalde tijd dus dat was een leuk en spannend werkje.

image

Natuurlijk allemaal naar aanleiding van het geweldige project “Sprookjes” van de Kleuteruniversiteit.

Wat blijft het toch een geweldig leuk thema!

Wil jij creatief aan de slag met taal en digitale tools?

Bekijk dan al mijntrainingen in de Digitaalspeciaal Online Academy!

Volg vanuit je eigen huiskamer op jouw eigen tempo en tijdstip mijn online trainingen en masterclasses.

Via deze mailinglijst ontvang je meteen een kortingscode waarmee je kortingen kunt krijgen tot 50%!
Ook ontvang je als eerste het laatste nieuws over de Digitaalspeciaal Online Academy.

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares