Ik heb jammer genoeg geen foto’s van mijn optreden van vandaag maar wat heeft mijn groep genoten van mijn vertelling over Roodkapje. Ze hingen aan mijn lippen. Maar let op, deze juf was dan ook moeder, Roodkapje, Wolf, Oma en jager tegelijk!!
(met de benodigde attributen natuurlijk).
Ik voelde mij een beetje als Jochem Meijer met zijn stemmetjes act.
Steeds veranderde ik van personage door het wisselen van 1 attribuut en de kinderen vonden het geweldig, hilarische en spannend tegelijk! Tijdens de pauze en in de middag is het dan ook nog vele malen nagespeeld tijdens vrij spel. Geweldige taalmomenten en hilarische beelden.

image

De jager overlegt even met Roodkapje…

image

de wolf komt aan bij het huisje van grootmoeder…

 

 

image

de jager komt ineens een heks tegen in het grote donkere bos…?

 

 

 

 

 

 

 

Hoera, de wolf is dood!

Hoera, de wolf is dood!

 

 

 

 

 

 

 

 

Benodigheden:
brilletje met omslagdoek en dekentje, rood doekje en mandje, (jagers)pet, wolf-oren (van papier)

In de app Prowise Presenter had ik vorige week ook nog een mindmap van sneeuwwitje gemaakt met de kinderen met als doel begrijpend luisteren. Die hebben we met groepjes ook nog eens  in elkaar gepuzzeld vandaag. Het moest binnen een bepaalde tijd dus dat was een leuk en spannend werkje.

image

Natuurlijk allemaal naar aanleiding van het geweldige project “Sprookjes” van de Kleuteruniversiteit.

Wat blijft het toch een geweldig leuk thema!

Related Post

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang meteen maandelijks de nieuwsbrief met het laatste nieuws van de site en  het laatste nieuws over acties en evenementen. Ook ontvang je meteen het speciale wachtwoord voor toegang tot alle gratis downloads.

Uitschrijven is altijd op ieder moment mogelijk.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares