Rocketbook, mijn ideale hulp bij ondersteunend tekenen
Een tijdje terug had ik een gesprek met een leerkracht over de hulpvraag van de leerling en gebruikte hierbij ondersteunend tekenen. De leerkracht was enthousiast en we maakten een kopie van de schets om op een later moment nog eens erbij te kunnen halen. Ik heb de schets bewaard door er een foto van te nemen, maar moest hem natuurlijk ook opslaan in mijn leerlingdossier. Een heleboel stappen om te nemen dus. lastig en tijdrovend. Dit moet anders kunnen dacht ik meteen.
heb jij dit ook wel eens? Werk jij wel eens met gedachten of schetsen op papier tijdens een vergadering?
Of werk je ook met ondersteunend tekenen in jouw begeleidingsmomenten.
En vind je het altijd weer een vraag hoe je dit gaat bewaren of delen met anderen?
Dan is Rocketbook iets voor jou.
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, dit is geen gesponsorde blog, ik heb mijn rocketbook gewoon zelf aangeschaft en heb er absoluut geen spijt van. (haha)
Wat is er zo geweldig aan Rocketbook?
2 grote pluspunten van Rocketbook:
- Jouw Rocketbook is herbruikbaar dus milieuvriendelijk
- Jouw Rocketbook is met de bijbehorende app digitaal te verbinden met maar liefst 7 destinations die je zelf kunt bepalen
Milieuvriendelijk
Met rocketbook heb je een notitieboek in handen wat je kunt hergebruiken.
Super millieuvriendelijk dus. Het standaard Rocketbook: Core bevat 16 herbruikbare pagina’s. Wanneer je het Rocketbook aanschaft kun je kiezen uit rasterpunten zoals bij een bulletjournal of gelinieerde pagina’s. Ik koos voor raster omdat ik mijn Rocketbook voornamelijk wil gaan inzetten voor ondersteunend tekenen in mijn begeleiding. Let op: gebruik wel altijd een Frixion pen of stift (1 standaard bijgeleverd) en al je pagina;s zijn uitwisbaar en dus geschikt voor hergebruik. Zelf heb ik er meteen een mooie set met 12 kleuren Frixion pennen bij aangeschaft.
Digitaal verbonden door de app
Hoe werkt het?
Noteer jouw notities met de Frixion pen op de pagina in jouw Rocketbook. Kruis daarna onderaan de pagina de juiste destination aan en maak met de gratis Rocketbook app een scan van de pagina. Controleer de titel en klik op send. De pagina zal als een PDF in jouw map verschijnen en is op deze manier meteen deelbaar met anderen en voor jou altijd vindbaar.
Koppel jouw digitale destinations
In de app vul je de bijbehorende destinations in naar jouw eigen keuze. Je kunt jouw mailadres toevoegen, een Google drive map, een Dropbox map, Google photo’s, maar ook map in One Note, One Drive, Trello, Slack, ICloud is verbindbaar. In de app zitten HOW TO filmpjes die alles duidelijk maken, super eenvoudig dus.
Op de eerste pagina van jouw Rocketbook Core ziet je een overzicht van de 7 destinations met de bijbehorende symbolen. Om ze makkelijk te onthouden kun je ze hier ook even noteren, zodat je tijdens jouw gebruik even snel kunt kiezen waar je jouw schets of notities naar toe wilt zenden.
Kruis vervolgens voor het scannen de juiste destination aan onderin jouw Rocketbook pagina door het juiste symbool te kiezen.
TIP:
Geef je document een naam door bovenaan het blad de titel te schrijven met 2 hashtags ervoor en erachter (##Titel##) . De app zet jouw titel dan automatisch om naar tekst.
Over de makers
Op de website van Rocketbook.eu vind je alle formaten en versies van de Rocketbook notitieboeken en planners. De keuze is groot. Zelf heb ik gekozen voor de oranje Rocketbook Core versie met dotted pages.
Wil je zelf uitgebreide kiezen, ga dan naar Amozon.com en bekijk alle versies en kleuren.
TIP:
Er zijn ook beacons van rocketbook verkrijgbaar, Dit zijn speciale hoekjes die je op je whiteboard of flapover kunt bevestigen. Door deze hoekjes kun je via de app jouw notities of die van een docent scannen naar de door jouw zelfgekozen destination.
Ideaal voor het snel overnemen van notities dus.
Indeling en kleur : naar keuze
Enthousiast geworden?
Misschien heb je ook zo’n fijne tool of app?
Laat het mij weten in een reactie hieronder de blog.
Of deel dit bericht zodat meer mensen geïnspireerd kunnen raken om hiermee aan de slag te gaan.
Mijn ervaring is nadat ik enige keren de Rocketbook pagina’s heb schoongemaakt dat de pagina toch slechter de inkt gaat oppakken. Ik heb telkens water en het bijgeleverde doekje gebruikt en de pagina’s daarna met een andere schone (vezel)doek drooggemaakt.
Hoe kan ik alsnog de pagina’s schoon krijgen?
Hallo Willy, zelf gebruik ik om de zoeveel tijd een ruwer doekje. Misschien moet je deze vraag even stellen bij de makers in de Facebookgroep van Rocket Users.