Review: Het Congres voor SO in Arnhem.

Review: Het Congres voor SO in Arnhem.

Op vrijdag 27 November heb ik in Arnhem het Congres bijgewoond. Dit is een congres georganiseerd door LECSO (Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs).
Het is een congres vol inspirerende lezingen en informatie voor en door het speciaal onderwijs.

Dit jaar was er ook een presentatie van het boek Social media in het Speciaal Onderwijs, 20151127_170117uitgegeven door Kennisnet. Aansluitend aan deze presentatie was er een ILab gecreëerd waar  leerkrachten uit het boek hun inspirerende voorbeelden konden toelichten aan belangstellenden.
20151127_135511

 

 

 

 

Zelf was ik uitgenodigd voor de presentatie en om in het Ilab te staan, samen met 14 andere collega’s, die ook een aandeel aan het boek hadden geleverd.
Ik kan daarom niets vertellen over de lezingen die er op het congres gegeven werden maar wat ik er van terug hoorde tijdens de lunch was het zeker de moeite waard. Ik ga volgend jaar dus zeker nog eens terug.

Gedurende de dag heb ik een aantal leuke en vooral inspirerende collega’s gesproken. Wat vooral bij mij is blijven hangen zijn de enthousiaste verhalen  en de bevlogenheid van de collega’s die in het ILab stonden.  In het boek vind je die verhalen ook terug. Je leest er over de Beebot, de Osmo maar ook het gebruik van whats app, skype, twitter of facebook en de prachtige leerlijn over relatie en seksualiteit waarvoor dokter Corrie nog een speciale felicitatievideo had ingesproken. Hilarisch zoals altijd natuurlijk.
Maar ook ben ik even blijven hangen bij een paar standhouders. Vooral de presentatiestand van Omnidu heeft mijn interesse gewekt en ik ga dan ook zeker in de nabije toekomst mezelf hier eens in verdiepen.

De initiatiefnemer Remco Pijpers schreef nog een prachtige column over het waarom van Social media in het speciaal onderwijs.

Het boek Sociale Media in het Speciaal onderwijs is erg mooi geworden en voor 10 euro te bestellen bij LECSO. Je krijgt dan een prachtig hardcover boek in een extra groot formaat.

De download is gratis en je kunt het boek op die manier alvast eens doorlezen. Ik vind de uitgave echt de moeite waard om als naslag in je lerarenkamer of orthotheek te zetten.
Het boek geeft praktische voorbeelden en bijbehorende lestips waarmee je direct aan de slag kunt in je groep. Er staan voorbeelden in voor leerlingen van 4 tot 20 jaar. allemaal uit de praktijk van het speciaal onderwijs. 20151127_170224

Het boek ziet er kleurig uit en heeft een fijne harde kaft. Een koopje dus voor die 10 euro.

Download hier de online versie van het complete boek.

20151127_170245Of lees hier mijn bijdrage over praatpikkels
voor taalarme kinderen.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang meteen maandelijks de nieuwsbrief met het laatste nieuws van de site en  het laatste nieuws over acties en evenementen. Ook ontvang je meteen het speciale wachtwoord voor toegang tot alle gratis downloads.

Uitschrijven is altijd op ieder moment mogelijk.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares