Vandaag heb ik in mijn groep de app Quiverquiver uitgeprobeerd en de kinderen waren zwaar onder de indruk.

Deze app (hij is overigens gratis) kun je dowloaden in de appstore en heeft een aantal kleurplaten die gratis zijn. Ik koos voor mijn groep voor een brandweerauto, een vogel, een voetballertje, vuurwerkpijlen en een schattig konijntje.
Via deze site kun je nog meer kleurplaten vinden voor deze leuke app.

Vanmiddag was het moment daar. Terwijl iedereen eigenlijk al erg moe was en nog even vrij mocht kiezen,  sprak ik de magische woorden:

“Het is raar maar waar, ik ga deze kleurplaat laten bewegen met de Ipad! “

De nieuwsgierigheid was meteen gewekt. “Nee hoor juf, dat bestaat niet, …toch???”
Na de belofte van mij dat dit toch echt zou gaan lukken, gingen er een aantal kinderen driftig aan de slag met stiften en kleurpotloden. De vermoeidheid was in een klap voorbij. Sommige kinderen gingen samen aan de slag. Met zijn tweetjes aan een kleurplaat, dat is slim bekeken natuurlijk, dan ben je lekker snel klaar.

Na ongeveer 10 minuten geconcentreerd en op zijn mooist kleuren,  konden we 5 kleurplaten tot leven brengen via deze leuke app.

“Wauw, vet, cool!” Sommige kinderen bleven maar om de Ipad heen kijken of dat mooie bewegende konijn of vogeltje nu ook echt over hun kleurplaat heen liep. Prachtig, wat een verwondering!!! En zeker in dit boekenweekthema natuurlijk.

Wil jij nu ook aan de slag? Volg dan de 6 onderstaande stappen:

screenshot quiver

  1. download de app
  2. klik op het icoon met het boekje
  3. kies een kleurplaat en print die uit
  4. open nu de app opnieuw en klik op het icoontje met de vlinder
  5. blijf boven de app hangen met je ipad, je ziet eerst een rood, daarna een groen scherm verschijnen (soms duurt dit eventjes om te laden)
  6. je tekening komt tot leven!!

voetballer quiver

Veel plezier!

Related Post

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas en blijf meteen op de hoogte van het laatste nieuws van deze site.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Download hier jouw gratis eBook

In 5 stappen neem ik je mee om een digitaal verhaal te maken voor of met jouw leerlingen. Daarnaast krijg je meer dan 15 extra lessuggesties om direct mee aan de slag te gaan in jouw groep.

Maak er een speciaal verhaal van, wat betekenisvol is en blijft.

 

 

Een downloadlink is onderweg naar je mailbox. Controleer ook je spambox, mocht je niets ontvangen hebben.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: