Vandaag heb ik in mijn groep de app Quiverquiver uitgeprobeerd en de kinderen waren zwaar onder de indruk.

Deze app (hij is overigens gratis) kun je dowloaden in de appstore en heeft een aantal kleurplaten die gratis zijn. Ik koos voor mijn groep voor een brandweerauto, een vogel, een voetballertje, vuurwerkpijlen en een schattig konijntje.
Via deze site kun je nog meer kleurplaten vinden voor deze leuke app.

Vanmiddag was het moment daar. Terwijl iedereen eigenlijk al erg moe was en nog even vrij mocht kiezen,  sprak ik de magische woorden:

“Het is raar maar waar, ik ga deze kleurplaat laten bewegen met de Ipad! “

De nieuwsgierigheid was meteen gewekt. “Nee hoor juf, dat bestaat niet, …toch???”
Na de belofte van mij dat dit toch echt zou gaan lukken, gingen er een aantal kinderen driftig aan de slag met stiften en kleurpotloden. De vermoeidheid was in een klap voorbij. Sommige kinderen gingen samen aan de slag. Met zijn tweetjes aan een kleurplaat, dat is slim bekeken natuurlijk, dan ben je lekker snel klaar.

Na ongeveer 10 minuten geconcentreerd en op zijn mooist kleuren,  konden we 5 kleurplaten tot leven brengen via deze leuke app.

“Wauw, vet, cool!” Sommige kinderen bleven maar om de Ipad heen kijken of dat mooie bewegende konijn of vogeltje nu ook echt over hun kleurplaat heen liep. Prachtig, wat een verwondering!!! En zeker in dit boekenweekthema natuurlijk.

Wil jij nu ook aan de slag? Volg dan de 6 onderstaande stappen:

screenshot quiver

  1. download de app
  2. klik op het icoon met het boekje
  3. kies een kleurplaat en print die uit
  4. open nu de app opnieuw en klik op het icoontje met de vlinder
  5. blijf boven de app hangen met je ipad, je ziet eerst een rood, daarna een groen scherm verschijnen (soms duurt dit eventjes om te laden)
  6. je tekening komt tot leven!!

voetballer quiver

Veel plezier!

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang meteen maandelijks de nieuwsbrief met het laatste nieuws van de site en  het laatste nieuws over acties en evenementen. Ook ontvang je meteen het speciale wachtwoord voor toegang tot alle gratis downloads.

Uitschrijven is altijd op ieder moment mogelijk.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares