Ken jij Pinterest al? Vast wel. Dit is de grootste digitale zolder voor het onderwijs die je maar kunt bedenken. Je maakt gratis een account aan en vervolgens opent zich een schat aan ideeen op de meest uiteenlopende onderwerpen. Of je nu ideetjes zoekt rondom handige huishoudtips, ontwerpen voor je tuin, reistips maar ook heel veel onderwijstips. Op thema, op vakgebied, op management, noem maar op.

Toen ik begon met Pinterest dacht ik: handig, je komt nog eens wat tegen.
Inmiddels..ben ik verslaafd ūüôā0a7006e470d8270fd67cb3cdd8d0a3e4

Wanneer je een idee wil bewaren kun je dat pinnen. Je klikt op het prikpen icoontje en vervolgens vraagt Pinterest of je een bord wil maken waarop je dit idee kan bewaren. Het is natuurlijk handig om de boel een beetje te ordenen, dus maak je borden die voor jou handig zijn om te onthouden of waarin jij een goede ordening ziet.
Je kunt dan daarna, met een mail, een link delen met een collega of vriendin of je kunt verder kijken naar de aanvullingen die pinterest vanzelf onderaan de pin steeds aan je geeft. Heel handig is ook dat Pinterest vanzelf aangeeft of je iets al een ander keertje hebt gepind. Want met zoveel borden raak je soms wel eens kwijt of je iets nu al had ja of nee.
Tip: Kijk ook eens bij buitenlandse borden voor onderwijs (education).

 

Nou je snapt het al, het is verslavend!! Inmiddels zit ik al op 161 borden!! Ik heb ze op alfabetische volgorde op de site gezet en per thema of vakgebied geordend. Dus alle taal-borden bij elkaar, alle reken-borden, alle ICT-borden bij elkaar en ga zo maar door.

Onderaan heb ik nog wat persoonlijke interesses gepind voor recepten, reizen en handige tips voor thuis.

Op mijn Yurlspagina staan trouwens ook vaak verwijzingen naar mijn pinterestborden.

pin on

 

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang meteen maandelijks de nieuwsbrief met het laatste nieuws van de site en  het laatste nieuws over acties en evenementen. Ook ontvang je meteen het speciale wachtwoord voor toegang tot alle gratis downloads.

Uitschrijven is altijd op ieder moment mogelijk.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares