Juf Marita on periscopeZoals jullie misschien al gezien hadden, ik ben ook begonnen met periscope uitzendingen over het onderwijs en de dagelijkse praktijk.
Persicope is een hele leuke socialmedia tool waarmee je direct uitzendingen kunt maken met je telefoon, tablet of IPad. (Je moet wel eerst even een account aanmaken om zelf te persicopen of iemand te volgen). Er zijn inmiddels al veel leerkrachten te vinden. Juf Bianca, Juf Sanne. Juf Jessie (jesc) en Meester Brian zenden al regelmatig inspirerende fimpjes uit.

De filmpjes blijven vervolgens 24 uur online en daarna verdwijnen ze van het web. tijdens zo’n live uitzendingen kunnen de mensen met je mee chatten via een livestream en ze kunnen waardering geven door op het scherm te tikken. Er verschijnen dan gekleurde hartjes (Likes) en hoe meer hartjes hoe beter natuurlijk.;-)

Ik zou het ontzettend leuk vinden wanneer je mij daar een keer live komt bezoeken.
Volg mij op periscope (zie foto), dan krijg je een fluitje als signaal wanneer de uitzending begint. Ik kondig mijn uitzendingen ook een dag van tevoren aan via twitter en mijn facebookpagina jufmarita. Ik zal ongeveer 1 a 2 keer per week een filmpje maken. Je zult dus niet overspoeld worden met filmpjes hoor.

Wil je de filmpjes echter later nog eens in de herhaling terugkijken omdat het tijdstip gewoon niet uitkwam,  dan kan dat de eerste 24 uur via de app periscope. Je kunt dan niet meer chatten maar wel hartjes(likes) geven.  Na die eerste 24 uur zijn de filmpjes echter ook voortaan te zien via katch.me/marita2308. Er staat al 1 filmpje klaar om alvast een indruk te krijgen.

Handig want hier kun je ook voor en achteruit spoelen in het filmpje. Je kunt hier alleen geen waardering meer geven met de hartjes. Daarvoor moet je live meekijken, of in de herhaling in de app periscope.

Ik hoop dat ik jullie allemaal terug ga zien op periscope en misschien raak je ook wel in de ban van de app,  en ga je zelf filmpjes uitzenden. Dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn!
Want zeg nou zelf, hoe meer inspiratie hoe leuker het onderwijs!

Wil jij creatief aan de slag met taal en digitale tools?

Bekijk dan al mijntrainingen in de Digitaalspeciaal Online Academy!

Volg vanuit je eigen huiskamer op jouw eigen tempo en tijdstip mijn online trainingen en masterclasses.

Via deze mailinglijst ontvang je meteen een kortingscode waarmee je kortingen kunt krijgen tot 50%!
Ook ontvang je als eerste het laatste nieuws over de Digitaalspeciaal Online Academy.

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares