_ROD0796

Wie ben ik?

Mijn naam is Marita Teunisse en ik werk al meer dan 33 jaar in het Cluster 2 onderwijs en gaf tot voor kort les aan kinderen met TOS (taalontwikkelingsstoornissen) en slechthorenden in de onderbouw.
Ik werk nu als ambulant dienstverlener en in die functie coach ik leerkrachten en leerlingen met een cluster 2 arrangement in het regulier onderwijs.
Ik werk nog altijd met heel veel plezier in het speciaal onderwijs, omdat elke dag in het onderwijs anders is.
Passend onderwijs betekent voor mij altijd de balans zoeken tussen dat wat mogelijk en gewenst is voor die specifieke leerling met al zijn of haar mogelijkheden.
Gebruik maken van spelend leren en ICT is mijn passie. Hiermee inspireer ik  graag collega’s tijdens workshops en inspiratiesessies.
Het is mijn missie om collega’s te inspireren en te laten ervaren dat het gebruik maken van digitale werkvormen en materialen niet moeilijk hoeft te zijn. Het taalonderwijs ondersteunen met digitale mogelijkheden en hiervoor steeds nieuwe uitdagingen of werkvormen ontdekken en gebruiken is mijn passie.

 

Mijn motivatie voor deze site?

Naast deze website werk ik met heel veel passie en plezier als ambulant begeleider met leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en slechthorende leerlingen.
Misschien wel de mooiste doelgroep in het hele onderwijs!

Waarom?
Deze leerlingen zijn direct, eerlijk, oprecht, creatief, visueel sterk en vooral heel erg de moeite waard om serieus genomen te worden.

De buitenwereld verwart een TOS vaak met een diagnose als ASS of ADHD. Ook worden leerlingen met een TOS vaak verkeerd begrepen, aangezien voor ongeconcentreerd of ongemotiveerd,  terwijl niemand eigenlijk weet wat de invloed van de TOS hiermee te maken heeft.

Ik heb het daarom als mijn missie gemaakt om meer bekendheid te geven aan  de diagnose TOS (In het engels SLI of in Belgie STOS)  Daarom heb ik na meer dan 33 jaar ervaring in het werken met deze leerlingen met een taalontwikkelingsachterstand besloten om de wijde wereld in te gaan en via workshops en trainingen en een eigen Podcast show nog meer bekendheid te gaan geven aan de onderwijsbehoefte van deze leerlingen.

De digitale wereld van vandaag met veel vluchtige taal en continue auditieve en visuele prikkels is lastig en vaak ongrijpbaar. De leerling met een TOS vraagt hierin om een speciale aanpak, maar misschien geldt dit wel voor veel meer kinderen.
.
Mijn Motto: ieder kind met een TOS of een taalachterstand verdient een professional in zijn omgeving met voldoende skills om het onderwijs passend te maken bij de onderwijsbehoefte.

Als expert in het begeleiden van leerlingen met een TOS weet ik precies wat deze kinderen nodig hebben op het gebied van taalondersteuning.
Vanuit die kennis deel ik in mijn workshops en online trainingen taaltips en inspirerende ICT tools waarmee je jouw onderwijs aan leerlingen met een TOS of een taalachterstand passend kunt maken bij de hulpvraag.

De leerlingen brengen mij elke dag weer nieuwe inspiratie en prachtige momenten van interactie. Om mijn passie voor het lesgeven met behulp van ICT te delen ben ik deze website gestart. Hier verzamel ik alle links, tips en ideeën die ik tegenkom en deel ik dit met jullie in blogs en links naar ander social media platformen of andere websites zoals Yurls.

 

Mijn ervaring in het onderwijs?

Na ervaring te hebben opgedaan in de afgelopen schooljaren met workshops ontwikkelen en geven binnen mijn eigen team, geef ik nu ook trainingen aan collega’s in het land met mijn eigen bedrijf DigiTAALspeciaal, onderwijscoaching en inspiratie.

 

       

Trainingen

Sinds 2014 geef ik Gynzy trainingen voor de onderbouw.
Ik geef  daarnaast  workshops over passend apps, ICT&Taal,  digibordinspiratie en iPadgebruik.
Daarnaast geef ik Yurlstrainingen.
Tot slot ben ik ook trainer van de methodes speel je wijs en Speel je mee in Li La Land.
Voor het cursuscentrum  van De koninklijke Aurisgroep geef ik workshops en cursussen rondom Taalontwikkelingsstoornissen.

Vanaf 2020 heb ik mijn Digitaalspeciaal Online Academy opgericht waar ik masterclasses en online trainingen deel.

Bekijk hier mijn training en workshop aanbod,

 

Kennis=delen

Het geeft mij enorme voldoening om collega’s in het land op weg te helpen in de wereld van het digibord en ICT en al zijn mogelijkheden. Ik kom dan ook graag bij u op locatie met een passend aanbod.

 

Expertise

Mijn expertise zit in het omgaan met taalontwikkelingsstoornissen (TOS)  en de combinatie van ICT en TOS.
Ik ben een gecertificeerd Ervaar-TOS-trainer en geef cursussen voor het cursuscentrum Auris Zuid.

In het voorjaar van 2016 heb ik een opleiding tot ICT-Coach afgerond.

Vanaf 1 oktober 2016 mag ik mij trainer noemen van de methode: Speel je mee in Lilaland. Door deze aanvulingen kan ik hopelijk nog meer mensen op een adequate manier inspireren en begeleiden.

Vanaf 2016 geef ik cursussen en workshops met mijn bedrijf Digitaalspeciaal, onderwijscoaching en inspiratie. 

Contact

Neem gerust contact met mij op wanneer u belangstelling of specifieke vragen heeft.

Mail voor vragen naar: info@digitaalspeciaal.nl

 

Recente publicaties op een rijtje:pinterest

Over Pinterest en pinnen voor leerkrachten in het AOB blad.

Ik heb in het AOBblad verteld over Pinterest, samen met een aantal andere online collega’s.

Over het gebruik van Social Media in het Speciaal onderwijs.

Ik ben geïnterviewd over mijn praktijkervaringen met Social Media en ik ben naar het congres voor speciaal onderwijs geweest in november 2015 voor de uitreiking 20151127_170117van dit prachtige boek. Wat overigens te koop, maar ook te downloaden is.
Lees hier het volledige artikel terug.

 

 

 

 

Over iPads en taalontwikkelingsstoornissen (TOS)

2016-04-09_1901

 

Er is een artikel verschenen in het onlinemagazine Like-to-share

Lees het hier terug.

 

 

 

Over Computers en ICT gebruik op school

in het magazine COS (Computers op school) verscheen een mooi artikel over mijn ICT gebruik in de praktijk

.20160409_190645-1.jpgLees het hier terug.

 

Livestream uitzendingen

Ik heb een aantal livestream uitzendingen gedaan op Periscope over allerlei onderwijsthema’s. (Terug te vinden op mijn Youtube kanaal)

In 2016 ben ik deze website gestart om nog meer online te kunnen delen van wat mij boeit en bezighoudt. Gezien het aantal bezoekers per dag weten een aantal mensen mij al regelmatig te vinden, bedankt daarvoor!

 

 

Foto 18-03-16 20 02 15

Digitaalspeciaal, onderwijscoaching en inspiratie.

 

Dit is de officiële naam van mijn bedrijf, en ook de titel van deze website. Ik geef namelijk workshops en inspiratie-sessies over Taal, ICT-gebruik.

Nu vraag jij je waarschijnlijk af: “Wat voeg ik toe aan de reeks van onderwijscoaches in het land?”
Mijn expertise zit vooral in mijn aanbod voor kleuters en onderbouw, met de nadruk op taalontwikkelingsachterstanden en ICT.

Ik wil collega’s aan de slag zetten met apps om de iPad op een passende en zinvolle manier in te zetten, zodat ze een verlengstuk van je leerstofaanbod worden.

Ik zou graag kleuterjuffen en meesters inspireren om het internet te ontdekken en het digibord zinvol gebruiken in de klas.

Ik wil collega’s helpen wanneer ze handelingsverlegen zijn bij leerlingen met taalachterstanden of taalstoornissen.

En…..ik heb natuurlijk ook mijn eigen praktijkervaring omdat ik al meer dan 33 jaar in het Speciaal Onderwijs (Cluster 2) werk.

Voetjes in de klei dus! 🙂

 

 

 Contact, ja graag!

Heb je een vraag?
Hieronder via een reactieformulier, via mijn Twitteraccount of mijn Facebookpagina kun je mij altijd vragen stellen.

Heb je interesse in mijn aanbod voor workshops? Kijk dan eens hier rond.

 

Veel inspiratie gewenst!

 

Tijdens het volgen van de workshop passende apps kregen we interessante informatie en veel bruikbare tools om mee te nemen naar de onderwijspraktijk. Ik ben erg enthousiast geworden. We hebben veel kunnen uitproberen en het was erg fijn om alles nog eens na te kunnen lezen in de stap voor stap handleidingen.

Marieke

Leerkracht groep 2

Driedelige Workshop: ICT en het jonge kind

In drie bijeenkomsten en praktijkopdrahten aan de slag met apps, digiborden en ICT

Online masterclass Book Creator

In 7 online modules leer jij deze creatieve online tool door en door kennen en weet jij hoe je de taalontwikkeling met deze tool op ieder device kunt ondersteunen.

Wil je meer informatie ?

Heb je een vraag of wil je meer informatie over de mogelijkheden rondom taal, TOS en ICT?

Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk gesprek.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van mijn online trainingen?

Trainingen, webinars, workshops. Facebook lives met coaching en inspiratie op het gebied van taal en ICT.

Volg vanuit je eigen huiskamer op jouw eigen tempo en tijdstip mijn trainingsaanbod en workshops.

Via deze mailinglijst ben je als eerste op de hoogte van de komende events en aanbiedingen.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares