Mijn naam is Marita Teunisse

Mijn naam is Marita Teunisse

Via deze website deel ik mijn missie.

Ik ben een expert in het begeleiden van leerlingen met een TOS (Taalontwikkelingsstoornis) en het zoeken naar passende ICT materialen voor in het onderwijs om deze leerlingen optimaal en passend te begeleiden.

Ik word helemaal enthousiast wanneer ik mensen kan helpen om de mogelijkheden van ICT tools te ontdekken in hun klas.

Het kind met een TOS heeft een speciale plaats in mijn hart, ik probeer dan ook altijd e connectie te zoeken tussen materialen en de onderwijsbehoefte die deze leerlingen nodig hebben.

Dus:

  • Wil jij meer inspiratie voor het gebruik van digitale mogelijkheden in jouw dagelijkse praktijk?
  • Kan jouw kennis over TOS en jouw handelingsbekwaamheid wel een boost gebruiken?

Laat mij jou dan  inspireren door middel van deze site, met artikelen en blogs over taal en ICT voor het jonge kind.

En..........Wil jij misschien een workshop volgen voor de praktijk, gegeven door iemand uit de praktijk?

Bekijk dan eens mijn aanbod hier op de site of op mijn online Academy.


Wellicht zien we elkaar terug,  in real life of online!

Volg je mij al via social media?

Dit is mijn verhaal

 

Naast deze website werk ik met heel veel passie en plezier als ambulant begeleider in het speciaal onderwijs, cluster 2. 
Dit is onderwijs voor leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en slechthorende leerlingen.
Misschien wel de mooiste doelgroep in het hele onderwijs!

Waarom?
Deze leerlingen zijn direct, eerlijk, oprecht, creatief, visueel sterk en vooral heel erg de moeite waard om serieus genomen te worden.

De buitenwereld verwart een TOS vaak met een diagnose als ASS of ADHD. Ook worden leerlingen met een TOS vaak verkeerd begrepen, aangezien voor ongeconcentreerd of ongemotiveerd,  terwijl niemand eigenlijk weet wat de invloed van de TOS hiermee te maken heeft.

 

Ik heb het daarom als mijn missie gemaakt om meer bekendheid te geven aan  de diagnose TOS (In het engels SLI of in Belgie STOS)  Daarom heb ik na meer dan 33 jaar ervaring in het werken met deze leerlingen met een taalontwikkelingsachterstand besloten om de wijde wereld in te gaan en via workshops en trainingen en een eigen Podcast show nog meer bekendheid te gaan geven aan de onderwijsbehoefte van deze leerlingen.

De digitale wereld van vandaag met veel vluchtige taal en continue auditieve en visuele prikkels is lastig en vaak ongrijpbaar. De leerling met een TOS vraagt hierin om een speciale aanpak, maar misschien geldt dit wel voor veel meer kinderen.
.
Mijn Motto: ieder kind met een TOS of een taalachterstand verdient een professional in zijn omgeving met voldoende skills om het onderwijs passend te maken bij de onderwijsbehoefte.

Als expert in het begeleiden van leerlingen met een TOS weet ik precies wat deze kinderen nodig hebben op het gebied van taalondersteuning.
Vanuit die kennis deel ik in mijn workshops en online trainingen taaltips en inspirerende ICT tools waarmee je jouw onderwijs aan leerlingen met een TOS of een taalachterstand passend kunt maken bij de hulpvraag.

Wat doe ik nog meer online?

Sinds 2011 beheer ik meerdere Yurls-sites, ben ik actief op Pinterest, op Instagram en Twitter en ik beheer de druk bezochte Facebookpagina Juf Marita met meer dan 2500 volgers. Hier deel ik vooral allerlei interessant onderwijsnieuws.

Daarnaast beheer ik speciale Facebookgroepen waaronder de Facebookgroep Digitaalspeciaal met het jonge kind. Hier deel ik vooral specifieke informatie live of organiseer ik polls en challenges.
Via deze website deel ik blogs en artikelen rondom taal, TOS en ICT tools voor in de klas en heb ik de DigiTAALspeciaal online Academy opgericht. Hier geef ik online workshops en masterclasses.

Ik vind het geweldig om collega’s te inspireren en te begeleiden met workshops en coachingstrajecten.
Ik ben een expert op het gebied van werken met betekenisvolle taal en visuele ondersteuning, gecombineerd met digitale toepassingen in de klas.

Ik ben altijd op zoek naar manieren om het spelend en ontdekkend leren in combinatie met ICT tools in de klas toe te passen op een speciale doelgroep, namelijk het taalzwakke kind.

Via Webinars en ZOOM meetings en mijn online Academy deel ik met jou de geheimen van het lesgeven aan leerlingen met een TOS in combinatie met ICT.

 

  • Inspiratie delen via Internet 50% 50%
  • Blogs en artikelen schrijven 25% 25%
  • Online trainingen en masterclasses 25% 25%
  • Live workshops en inspiratiebijeenkomsten 25% 25%

Heeft u een vraag? Neem dan hier contact met mij op

8 + 12 =

Ontvanghet ebook Tips voor TOS en bijpassende apps

Ontvang de gratis download: Tips voor Tos en bijpassende apps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang ook af en toe een mail met nieuws en updates over mijn activiteiten online.  Ook ontvang je meteen het speciale wachtwoord voor toegang tot alle gratis downloads.

Groet, Marita teunisse

Uitschrijven is altijd op ieder moment mogelijk.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares