Wij hebben deze week onze tweede reeks oudergesprekken gevoerd. Ik vind het altijd ontzettend goed en leuk om te horen hoe kinderen dingen van school in de thuissituatie laten zien of horen. Deze tweede reeks oudergesprekken staan altijd in het teken van de CITO uitslagen. Die zijn bij ons helaas vaak aan de lage kant. Maar wij hameren er altijd op dat CITO een momentopname is. Wij vertellen de ouders daarnaast ook wat wij zelf zien en observeren in de werkhouding, de taakaanpak en het algemeen welbevinden van het kind.
Bij ons in groep 2 komt natuurlijk ook de ontluikende geletterdheid en gecijferdheid altijd als onderwerp terug. Het was erg leuk om deze week van alle ouders te horen dat de kinderen uit onze groep er thuis ook veel mee bezig zijn. Maar vooral was het leuk om te horen dat ze het allemaal jammer vinden wanneer het een studiedag is . “Mogen we echt niet naar school mama?” Heerlijk toch!!
Wil je eens een kijkje in de keuken van de oudergesprekken in het speciaal onderwijs, lees dan hier verder. Heb jij al oudergesprekken gevoerd?  Succes en veel plezier voor diegene die nog gaan beginnen!

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang meteen maandelijks de nieuwsbrief met het laatste nieuws van de site en  het laatste nieuws over acties en evenementen. Ook ontvang je meteen het speciale wachtwoord voor toegang tot alle gratis downloads.

Uitschrijven is altijd op ieder moment mogelijk.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares