Ben jij op zoek naar goede apps met een educatieve meerwaarde en zie je door de bomen het bos niet meer. Dan is dit een goede tip voor jou.

Via de Facebookpagina over Onderwijs en ICT kwam ik deze tip tegen.

Dé wegwijzer voor kwalitatieve, creatieve en veilige apps voor kinderen
CINEKID APPLAB 

APPLAB

Op de site van Cinekid staat het volgende:

Cinekid AppLab is het gratis! hulpmiddel om mooie, creatieve, veilige en kwalitatieve apps te vinden voor jonge kinderen. Alle apps zijn door Cinekid beoordeeld en aanbevolen. Met AppLab kun je per leeftijd van het kind heel precies zoeken naar geschikte apps bij verschillende categorieën of thema’s. Cinekid AppLab is zowel verkrijgbaar in de iTunes store als de Google Play store.

Ik heb de app gedownload en het werkt inderdaad erg handig.

Op de homepage zie je in èèn oogopslag de nieuwste uitgelichte apps. Zowel gratis als betaalde apps komen hier voorbij. Je ziet ook meteen wat de app als leerdoel heeft en voor welke leeftijd hij is gemaakt.

image

Onderin de menubalk kun je vervolgens je zoektocht verfijnen en filteren op categorie of leeftijd. Verder kun je ook via het zoekvenster op naam zoeken of op leerdoel.Cinekid Applab - met kader

het mooie van deze app is dat de app zelf gratis is en dat je via deze app unieke, leuke en leerzame apps kunt vinden in de leeftijd van 2 tot 18 jaar.

Daarnaast zijn de apps die je kunt vinden al beoordeeld op hun educatieve meerwaarde. Cinekid beoordeelt jaarlijks honderden apps en alleen de leukste en beste apps worden opgenomen in AppLab.

Hieronder zie je een screenshot van een app-overzicht.

In het kort wordt de app omschreven, de leeftijd en de doelen worden benoemd en de eventuele prijs. Zowel gratis als betaalde apps worden uitgelicht.

image

De inhoud van AppLab ligt niet vast, elke maand komen er weer nieuwe, door Cinekid geselecteerde apps bij.

Wat is Cinekid?
Cinekid zet zich in om de productie van kwalitatieve media voor kinderen te stimuleren. Dit doen ze onder meer door middel van het organiseren van een jaarlijks mediafestival in de herfstvakantie en verschillende projecten en workshops door het jaar heen.

Mijn mening
Ik vind het een zeer handige app, je kunt gericht zoeken op leerdoel of op leeftijdscategorie en je weet meteen zeker dat het een educatieve meerwaarde heeft. Wanneer je zoekt via de Appstore ben je daar namelijk niet altijd zo zeker van. Een handige tip dus, die ik daarom hier met jullie wil delen.

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang meteen maandelijks de nieuwsbrief met het laatste nieuws van de site en  het laatste nieuws over acties en evenementen. Ook ontvang je meteen het speciale wachtwoord voor toegang tot alle gratis downloads.

Uitschrijven is altijd op ieder moment mogelijk.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares