Masterclass Book Creator,

de App en de online omgeving

Door het volgen van deze masterclass ga jij de creatieve tool Book Creator volledig in de vingers krijgen en weet je precies hoe je de vele mogelijkheden van deze tool kunt gaan inzetten voor jouw leerlingen. 

Zowel voor jonge kinderen als voor oudere kinderen ga ik je handvatten en inspiratie geven om deze tool in te zetten op het gebied van taal, communicatie, sociaal-emotionele ontwikkeling, digitale vaardigheden, creativiteit, verhalen vertellen, presenteren en nog veel meer.

Alles online!

Doordat alles online gebeurt heb je zelf de volledige controle over jouw eigen leertempo en tijdsindeling. Thuis op de bank, na schooltijd in de klas of tijdens een studiedag. Jij kiest jouw moment.

 

 

Een digitaal verhaal

Met deze tool heb je de oplossing in handen om leerlingen aan de slag te laten gaan met hun eigen verhaal, een gezamenlijk verhaal, een persoonlijke presentatie of  bijvoorbeeld voor het maken van een portfolio.

De besloten Facebookgroep

In de Facebookgroep inspireer je elkaar als academyleden om
de digitale tool zo creatief
mogelijk in te zetten.
Hier stel je vragen en deel
je voorbeelden en kun
je tussendoor je vragen
stellen aan elkaar.

Een half Jaar toegang

Als deelnemer  krijg je een half jaar onbeperkt toegang tot alle materialen, video’s, downloads en toekomstige updates.

Divers aanbod

Jij krijgt door middel van videolessen, een uitgebreid werkboek, een voorbeeldenboek, kant en klare templates en infographics tips voor de praktijk.

integratie Apps

Ik laat je in deze masterclass zien hoe je andere apps kunt gebruiken om te integreren in deze tool.

Word jij een expert?

Zorg dat je deze tool optimaal kunt inzetten voor jouw leerlingen zodat je jouw leerdoelen op het gebied van taal, communicatie en digitale vaardigheden kunt verwerken via een creatieve uitdaging.

Leren door te doen

Door middel van het volgen van de videolessen word jij ook een Book Creator expert

In de videolessen neem ik je stap voor stap mee door de online omgeving, je ziet hoe je een online bibliotheek beheert en hoe je de ouders betrekt bij de activiteiten in de klas.

Bouw een portfolio

Met Book Creator maak je heel eenvoudig een digitaal portfolie.

Gebruik de werkstukken, verhalen, tekeningen en opdrachten van jouw leerlingen voor een persoonlijk portfolio wat online deelbaar is met ouders.

 

Bereik ICT vaardigheidsdoelen

Hebben jullie op school al doelen voor de ICT vaardigheden vastgelegd in een plan?

Met Book Creator werk je naast taal en communicatie aan de 21e eeuwse vaardigheden zoals samenwerken, communiceren, digitale geletterdheid, creatief denken, kritisch denken, probleem oplossen, informatievaardigheden, mediawijsheid en ICT basisvaardigheden.

Waarom Book Creator?

In mijn jaren voor de klas binnen het cluster 2 onderwijs werkte ik veel met allerlei digitale tools.

In het begin gebruikte ik veel kant en klare apps,  deze waren namelijk lekker makkelijk en snel in te zetten.

Toch merkte ik al direct dat voor leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis heel veel apps niet voldeden.

De apps waren niet voldoende!

Ze waren nog teveel gericht op de leerling met een goede woordenschat. De commando’s die gegeven werden zoals ‘ga naar het volgende venster”of “klik op de onderste button” waren vaak lastig te volgen voor mijn leerlingen.

Ook werd er vaak geoefend met onderdelen die voor mijn leerlingen al een stapje te ver gingen. Er werd al gevraagd om bijvoorbeeld iets te zoeken in een plaat, zonder dat de woorden van de plaat bijvoorbeeld bekend waren. De apps gingen dus uit van een bepaald niveau aan woordenschat, wat mijn leerlingen nog niet hadden ontwikkeld.

En die irritante geluiden…!

Ook zaten er vaak allerlei muziekjes op de achtergrond van de app die enorm afleiden van het doel. In een app rondom rijmen zaten bijvoorbeeld geluiden en muziekjes die niet aanvullend op de plaatjes waren, maar die als achtergrondmuziek dienden en dus eigenlijk alleen maar irritant waren voor zowel mij als de leerling.

Uit onderzoek is gebleken dat dit zelfs afbreuk doet aan het leerrendement bij leerlingen met een TOS of een taalachterstand.

Bron: Smeets, D.J.H. Storybook apps as a tool for early literacy development. Universiteit Leiden, 2012).

Mijn zoektocht !

Vanuit deze ervaring is mijn persoonlijke zoektocht begonnen naar apps en tools die beter aansluiten, die passend zijn bij iedere leerling en die je als professional eventueel zo kunt aanpassen dat ze werken voor zowel leerlingen met veel als met weinig taal en woordenschat tot hun beschikking.

 

Apps waarin jij kunt bepalen wat de inhoud is of gaat worden.

Apps die je passend kunt maken bij jouw leerstofaanbod en jouw leerlingen. 

Book Creator kwam in  mijn zoektocht al heel snel naar voren als een tool die op heel veel manieren inzetbaar was voor mijn wensen op het gebied van passend taalonderwijs.  

In mijn workshops rondom taal en ICT komt deze tool dan ook steevast voorbij en zijn de deelnemers altijd erg enthousiast over de mogelijkheden. Er is alleen vaak te weinig tijd om er goed mee aan de slag te gaan.

Waarom geef je geen aparte workshop over deze tool ?

Dit werd mij steeds bij iedere workshop gevraagd.

Daarom heb ik besloten om deze masterclass te ontwikkelen, zodat ik deze prachtige en veelzijdige tool met jouw kan delen en zodat jij hem kan gaan gebruiken in jouw praktijk.

De truc is namelijk om Book Creator goed te verkennen, en vooral alle mogelijkheden goed voor jezelf door te nemen.  Daarna  kun je er dan natuurlijk gewoon heel veel mee gaan doen in de klas.

Dat oefenen kun je met deze masterclass heerlijk thuis op de bank doen.

Die praktijk, die is aan jou natuurlijk!

“Mijn hele klas was binnen een dag enthousiast aan de slag met hun eigen verhaal!”

Nadat we eerst samen een verhaal hadden gemaakt via het digibord, en ik de leerlingenbibliotheek had geintroduceerd, gingen mijn leerlingen direct aan de slag met hun eigen verhaal.  prachtig en indrukwekkend om te zien hoe snel ze dit oppikken!

Anneke de Wit, leerkracht groep 3

FAQ

Zijn alle lessen en materialen inbegrepen?

Bij jouw lidmaatschap zijn alle lessen, materialen en komende aanvullingen inbegrepen. Je hebt direct toegang tot alle lessen en materialen.

Kan ik de Masterclass overal volgen?

Alle lessen staan online in een besloten omgeving. Het enige wat je nodig hebt is een laptop, PC of tablet en je persoonlijke wachtwoord.

Zijn er kosten aan verbonden?

De masterclass is beschikbaar voor een vast bedrag, dit bedrag is een eenmalige investering en kan vanuit jouw professionaliseringsbudget betaald worden door jouw werkgever.

Na betaling heb je een 6 maanden lang toegang tot alle materialen.

 

Gratis online ZOOM sessies

Regelmatig geef ik gratis online webinars via een besloten ZOOM omgeving. Via de Facebookgroep “Masterclass Book Creator” zullen die later ook gedeeld worden.  Kun je er dus niet bij zijn op de afgesproken datum, dan kun je  ze op een later tijdstip volgen.

Online Masterclass

Binnen de online Materclass vind je videolessen, werkboeken, documenten en inphograpics voor zowel jezelf als jouw leerlingen.

Via de besloten Facebookgroep krijg je coaching en inspiratie van de andere gebruikers en via ZOOM sessies kun je 1 x een 1 op 1 coachingsessie plannen.

 

Klaar om te starten?

Ga hier direct naar de webshop 

Wil jij creatief aan de slag met taal en digitale tools?

Bekijk dan al mijntrainingen in de Digitaalspeciaal Online Academy!

Volg vanuit je eigen huiskamer op jouw eigen tempo en tijdstip mijn online trainingen en masterclasses.

Via deze mailinglijst ontvang je meteen een kortingscode waarmee je kortingen kunt krijgen tot 50%!
Ook ontvang je als eerste het laatste nieuws over de Digitaalspeciaal Online Academy.

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares