Ons thema in de kleutergroep is momenteel Dinosaurussen. Wanneer je deze site volgt is dit je waarschijnlijk niet ontgaan :-).

De taaldoelen tijdens dit thema zijn, naast uiteraard woordenschatuitbreiding, onder meer logisch redeneren en begrijpend luisteren. Voor deze doelen heb ik een Kahoot-quiz gemaakt. Ik speel de kahoot-quiz in het begin van het thema en herhaal hem aan het eind. Hoe ik een kahoot-quiz voor kleuters maak kun je hier lezen.

Het mooie van een Kahoot-quiz is dat je na afloop de resultaten kunt downloaden en dus kunt vergelijken met de tweede afname. Ik zag bijvoorbeeld de eerste keer ook een paar kinderen die duidelijk moeite hadden met de woorden maar ook erg onzeker werden van de tijdsdruk. Voor elke vraag had ik 30 seconden bedenktijd ingevuld. Ik zou de quiz met dit kleine groepje kunnen herhalen voordat ik hem met de hele groep nog eens uitvoer. Pre- en re-teaching dus. De achtergrondmuziek (standaard bij Kahoot) zet ik sowieso uit om extra stress te voorkomen. Vooral kinderen met taalprobemen hebben snel last van omgevingsruis dus is de achtergrondmuziek het eerste wat ik weghaal.

Hier vind je de directe link naar de Kahoot quiz.

omnidu 4

Naast de Kahoot-quiz heb ik echter ook een omnidule gemaakt met dinosaurussen als thema.
In het digitaal platform Omnidu kun je makkelijk je eigen woorden of begrippen toevoegen en zo snel een spel creëren. Ik heb hierin dezelfde woorden en begrippen gebruikt als in de Kahoot quiz. De omnidule werkt deze keer dus als een oefening met de kahoot als graadmeter voor het leerrendement. Ik vind dit een hele fijne combinatie om toe te passen bij (taalzwakke)  kleuters.
De omnidule kun je goed inplannen tijdens een werkuurtje. De verschillende werkvormen van de omnidule zijn uitdagend en je kunt de app eventueel vastzetten met begeleide toegang of Zuludesk.
Voor taalzwakke kinderen is deze app prima omdat hij geen onnodige afleidingen heeft maar toch genoeg uitdaging biedt. De app werkt ook heel simpel om zelf te vullen met jouw eigen leerstof van dat moment.

Wil je meer lezen over omnidu, lees dan hier verder. Voor deze speciale omnidule ga je naar www.omnidu.nl en zoek in het zoekvenster naar “terug naar de dino’s”.

Probeer het eens uit!

Interesse in een workshop rondom de mogelijkheden met Taal en ICT? Neem contact op via het contactformulier.’ 

2 Reacties

  1. Hans van berlo

    Hoi,
    Tijdens het afspelen van een muziekfragment heb ik last van de achtergrond muziek van kahoot.
    Kan ik deze apart afzetten?

    Antwoord
    • Marita

      Hallo Hans,
      De achtergrondmuziek kun je afzetten voor de hele Kahootquiz, maar niet per antwoord.
      Misschien kun je iets met het volume doen, zodat het filmpje overheersend is en de overige antwoorden toch een zachte achtergrondmuziek hebben?

      Succes en veel plezier met Kahoot!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil jij creatief aan de slag met taal en digitale tools?

Bekijk dan al mijntrainingen in de Digitaalspeciaal Online Academy!

Volg vanuit je eigen huiskamer op jouw eigen tempo en tijdstip mijn online trainingen en masterclasses.

Via deze mailinglijst ontvang je meteen een kortingscode waarmee je kortingen kunt krijgen tot 50%!
Ook ontvang je als eerste het laatste nieuws over de Digitaalspeciaal Online Academy.

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares