Zelf je App creëren met Bitsboard !

Heb jij ook wel eens gedacht dat het fijn zou zijn wanneer je een app zou kunnen aanbieden die naadloos aansluit bij het thema of de lesstof die jij op dat moment aan hebt geboden in jouw groep? Dan is Bitsboard de app waar je al die tijd op hebt gewacht. Dit is namelijk de education app of the year. en dat is niet voor niets.

Bitsboard geeft je namelijk de mogelijkheid om content te creëren voor de app die precies dat aanbiedt waar jij jouw leerlingen mee wil laten oefenen. Of dat nou kleuren zijn, woorden, begrippen, cijfers, letterherkenning, fonemisch bewustzijn zoals klankherkenning, provincies,  of een andere taal, alles is mogelijk.

Jij vult simpelweg de flashcards met door jou gekozen foto’s, je spreekt vervolgens zelf de tekst erbij in en je kunt daarna jouw leerling online via de app eindeloos veel spelletjes hiermee laten spelen.

Hier een klein overzicht van de spelmogelijkheden, alles is in het Nederlands in te spreken.

bitsboard_12

bitsboard_13

Ook zit er een leuke interactieve kant aan deze app. Tijdens de spellen krijgt de leerling auditieve bevestiging door middel van successounds.bitsboard_8

Die kun je personaliseren door ze zelf in te spreken. Leuk toch, je eigen juf of meester geeft je feedback!

bitsboard_9

De kindereren kunnen in Bitsboard Preschool ook sticker rewards verdienen. Ook dit kun je weer aan of uit zetten. Leerlingen vinden dit echter zelf altijd een leuke onderbreking.

bitsboard_10

Bij het gebruik van de gratis versie kun je helaas geen leerlingen toevoegen via “classes”.
Daar heb je de betaalde versie voor nodig van €4,99. Maar dan kun je dus wel je eigen leerlingengroep aanmaken.

In de gratis versie kun je wel gebruikers toevoegen die jouw boards kunnen spelen. Je maakt dan een inlogcode aan met een foto en vervolgens kun jij jouw leerlingen de borden laten spelen die je zelf hebt gemaakt.

Tips voor de praktijk:

 • Met deze zelfgemaakte apps kun je heel veel dingen oefenen. Bijvoorbeeld cijfers, kleuren, begrippen, Engelse woorden, woordenschat, rijmen, provincies, hoofdsteden, enz.
 • Er zijn twee app-versies van Bitsboard.De versie Bitsboard Preschool (met het rode appeltje) heeft net wat meer aangepaste spellen voor de onderbouw.icon175x175

  De standaard versie Bitsboard heeft een paar extra spellen voor de bovenbouw.

  bitsboard-icon

 • Binnen de verschillende spelvormen kun je nog de settings tussentijds aanpassen wanneer je ziet dat het toch iets te moeilijk is voor jouw leerling.
 • Via Add new User kun je jouw leerlingen invoeren met een foto-icoon zodat inloggen voor kleuters makkelijk werkt.
 • Doordat deze app zo volledig is aan te passen aan jouw wensen komt hij absoluut in aanmerking voor gebruik in het speciaal onderwijs. De app biedt de taal aan op het door jouw gekozen niveau en in de door jouw gekozen snelheid. Een aanrader dus!

Ben je nu ook net zo enthousiast als ik en zou jij wel eens in één middag met collega’s aan de slag willen om deze app te leren kennen en samen wat ideeën te verzamelen zodat je de volgende dag meteen met deze app aan de slag kunt in jouw groep?
Ik kom jullie graag op weg helpen tijdens een studiemiddag of op een ander moment met een workshop. Ik kan je dan zelfs nog meer apps demonstreren met dit soort mogelijkheden.

Kijk hier voor mijn contactgegevens en alle workshop mogelijkheden.

7 Reacties

 1. Milou

  Hoi,

  Ik heb een vraag over bitsboard. Kan het zo zijn als je de gratis versie download beperkt aantal woorden per game kunt spelen. Ik had een spel gemaakt en vervolgens toen ik het ging spelen kon ik maar 2 woorden correct proberen te schrijven. Verder zie ik geen versie van 4,99 alleen van 21,99.
  Heeft u nog tips?

  Groetjes,

  Milou

  Antwoord
  • Marita

   De app bitsboard in de gratis versie geeft normaal geen restricties op het aantal bits(kaarten).
   Welke spelversie bedoel je met “ correct schrijven” ?
   De PROversie kost inderdaad 21,95,
   De app book creator betaalde versie is 4,99
   Wanneer je de mijn handleiding volgt of de Engelse handleidingen op de site zou het moeten lukken met de kaarten.
   Laat maar weten wanneer je nog vragen hebt.

   Vriendelijke groet,

   Marita

   Antwoord
 2. Ellen

  Ha Marita!
  Super app, dat Bitsboard. Ik gebruik altijd de Apple versie, maar is er ook een Android versie?!

  Antwoord
  • Marita

   Hallo Ellen,

   Inderdaad een super app, maar helaas alleen beschikbaar voor IOS en niet voor Android.

   Antwoord
 3. Nathalie Pietjouw-Jansen

  Hoi Marita,
  Welke versie raad je aan voor een gr 4 schakelklas (dus extra taalaanbod).
  Is de onderbouwversie nog wel aantrekkelijk genoeg voor leerlingen van gr 4?
  Groetjes,
  Nathalie Pietjouw-Jansen

  Antwoord
  • Marita

   Hoi Nathalie,

   De versie met de rode appel, oftewel de preschoolversie is sinds een tijdje uit de appstore gehaald. Wij werken zelf met de betaalde standaardversie. Het is even een investering maar het is zeker de moeite waard, aangezien je ook borden kunt delen met collega’s.
   Zker ook nog bruikbaar voor extra taalaanbod in groep 4. Je utn de oefeningen daar dan op aanpassen door de wat makkelijkere oefeningen bijvoorbeeld dicht te zetten via het dashboard.

   Antwoord
  • Marita

   Hoi Nathalie,

   De versie met de rode appel, oftewel de preschoolversie is sinds een tijdje uit de appstore gehaald. Wij werken zelf met de betaalde standaardversie. Het is even een investering maar het is zeker de moeite waard, aangezien je ook borden kunt delen met collega’s.
   Zeker ook nog bruikbaar voor extra taalaanbod in groep 4. Je utn de oefeningen daar dan op aanpassen door de wat makkelijkere oefeningen bijvoorbeeld dicht te zetten via het dashboard.

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil jij creatief aan de slag met taal en digitale tools?

Bekijk dan al mijntrainingen in de Digitaalspeciaal Online Academy!

Volg vanuit je eigen huiskamer op jouw eigen tempo en tijdstip mijn online trainingen en masterclasses.

Via deze mailinglijst ontvang je meteen een kortingscode waarmee je kortingen kunt krijgen tot 50%!
Ook ontvang je als eerste het laatste nieuws over de Digitaalspeciaal Online Academy.

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares