Zelf je App creëren met Bitsboard !

Zelf je App creëren met Bitsboard !

Heb jij ook wel eens gedacht dat het fijn zou zijn wanneer je een app zou kunnen aanbieden die naadloos aansluit bij het thema of de lesstof die jij op dat moment aan hebt geboden in jouw groep? Dan is Bitsboard de app waar je al die tijd op hebt gewacht. Dit is namelijk de education app of the year. en dat is niet voor niets.

Bitsboard geeft je namelijk de mogelijkheid om content te creëren voor de app die precies dat aanbiedt waar jij jouw leerlingen mee wil laten oefenen. Of dat nou kleuren zijn, woorden, begrippen, cijfers, letterherkenning, fonemisch bewustzijn zoals klankherkenning, provincies,  of een andere taal, alles is mogelijk.

Jij vult simpelweg de flashcards met door jou gekozen foto’s, je spreekt vervolgens zelf de tekst erbij in en je kunt daarna jouw leerling online via de app eindeloos veel spelletjes hiermee laten spelen.

Hier een klein overzicht van de spelmogelijkheden, alles is in het Nederlands in te spreken.

bitsboard_12

bitsboard_13

Ook zit er een leuke interactieve kant aan deze app. Tijdens de spellen krijgt de leerling auditieve bevestiging door middel van successounds.bitsboard_8

Die kun je personaliseren door ze zelf in te spreken. Leuk toch, je eigen juf of meester geeft je feedback!

bitsboard_9

De kindereren kunnen in Bitsboard Preschool ook sticker rewards verdienen. Ook dit kun je weer aan of uit zetten. Leerlingen vinden dit echter zelf altijd een leuke onderbreking.

bitsboard_10

Bij het gebruik van de gratis versie kun je helaas geen leerlingen toevoegen via “classes”.
Daar heb je de betaalde versie voor nodig van €4,99. Maar dan kun je dus wel je eigen leerlingengroep aanmaken.

In de gratis versie kun je wel gebruikers toevoegen die jouw boards kunnen spelen. Je maakt dan een inlogcode aan met een foto en vervolgens kun jij jouw leerlingen de borden laten spelen die je zelf hebt gemaakt.

Tips voor de praktijk:

  • Met deze zelfgemaakte apps kun je heel veel dingen oefenen. Bijvoorbeeld cijfers, kleuren, begrippen, Engelse woorden, woordenschat, rijmen, provincies, hoofdsteden, enz.
  • Er zijn twee app-versies van Bitsboard.De versie Bitsboard Preschool (met het rode appeltje) heeft net wat meer aangepaste spellen voor de onderbouw.icon175x175

    De standaard versie Bitsboard heeft een paar extra spellen voor de bovenbouw.

    bitsboard-icon

  • Binnen de verschillende spelvormen kun je nog de settings tussentijds aanpassen wanneer je ziet dat het toch iets te moeilijk is voor jouw leerling.
  • Via Add new User kun je jouw leerlingen invoeren met een foto-icoon zodat inloggen voor kleuters makkelijk werkt.
  • Doordat deze app zo volledig is aan te passen aan jouw wensen komt hij absoluut in aanmerking voor gebruik in het speciaal onderwijs. De app biedt de taal aan op het door jouw gekozen niveau en in de door jouw gekozen snelheid. Een aanrader dus!

Ben je nu ook net zo enthousiast als ik en zou jij wel eens in één middag met collega’s aan de slag willen om deze app te leren kennen en samen wat ideeën te verzamelen zodat je de volgende dag meteen met deze app aan de slag kunt in jouw groep?
Ik kom jullie graag op weg helpen tijdens een studiemiddag of op een ander moment met een workshop. Ik kan je dan zelfs nog meer apps demonstreren met dit soort mogelijkheden.

Kijk hier voor mijn contactgegevens en alle workshop mogelijkheden.

Geef een reactie

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas en blijf meteen op de hoogte van het laatste nieuws van deze site.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: