De apps van Toca Boca.

De apps van Toca Boca zijn prachtig om te zien en heel leuk voor kinderen om mee aan de slag te gaan. Er wordt geen taal gebruikt, alleen allerlei geluiden en visuele effecten. Dit maakt deze apps geweldig geschikt ook voor taalarme kinderen.
Mijn leerlingen met taalontwikkelingsstoornissen werken er dan ook heel graag mee.

Wat leer je van de apps?

Taal:

Deze apps zijn uitermate geschikt om taal te ontlokken wanneer je de apps inzet als coöperatieve werkvorm. Geef twee kinderen bijvoorbeeld een specifieke opdracht of laat ze de app gewoon samen ontdekken. Je kunt de app ook door 1 leerling aan een klasgenootje laten demonstreren. Wanneer je een app inzet bij een specifiek thema wordt de taal van je thema uiteraard goed herhaald door deze werkvorm. Kies bijvoorbeeld de app Toca Hairsalon bij thema kapper, de app Toca Cars bij thema vervoer of de app Toca Nature bij thema Lente.

toca hairsalon toca nature

Logisch nadenken:

Veel Toca Boca apps vragen om logisch nadenken of ruimtelijk inzicht. Bij de apps van Toca Builders bijvoorbeeld kun je door goed ruimtelijk inzicht hele bouwwerken creëren. Woordenschat rondom meetkunde en ruimtelijke begrippen worden geoefend en ontlokt.
Op de website van Kleuters digitaal vind je mooie tips om deze app te combineren met concreet materiaal. Zo kun je natuurlijk heel goed twee leerlingen samen aan de slag zetten met deze app. Op de site vind je ook downloads voor bouwkaarten om na te bouwen maar ook om leerlingen zelf bouwkaarten te laten tekenen n.a.v. hun eigen gebouwde ontwerp.

toca cars toca store toca builders

Rekenen:


Veel apps van Toca Boca kun je goed inzetten om kinderen te laten spelen met rekenen, cijfers of ruimtelijk inzicht. Laat de kinderen bijvoorbeeld de app Toca Store gebruiken tijdens thema winkel in je groep. Geef kinderen er een opdracht bij met een geschreven boodschappenlijstje. Leerling 1 maakt een boodschappenlijst op papier en daarna koopt leerling 2 de boodschappen in de app. Ook voor deze app kun je op de website van kleuters digitaal weer mooie downloads vinden voor boodschappenlijstjes en een productengids.

Mijn mening:

Ik vind de apps zelf vooral leuk om in te zetten als thematische app maar ook met concreet materiaal ernaast of als coöperatieve app. Ze zijn visueel zeer aantrekkelijk en er valt in iedere app heel veel te ontdekken waardoor het voor kinderen steeds interessant blijft om ze te spelen. De apps hebben een zeer simpele structuur waardoor uitleg bijna niet nodig is. Zelf ontdekken van een app kan dus een prima startpunt zijn.

Kijk zeker ook eens op de website van Meester sander, die heeft al een aantal Toca Boca apps besproken in een review op Youtube.
available

 

Let op:


Deze eerste week van het nieuwe jaar (2016) mag ik twee promocodes weggeven onder mijn volgers op facebook.

Ik verloot 1 promocode voor Toca Builders en 1 promocode voor Toca Store. Ik maak de winnaars bekend op zondag 10 januari. Klik dus snel op de banner van mijn facebookpagina en blijf op de hoogte van al mijn berichten en winacties.

En de app Toca Kitchen Monsters is nu gratis! Download hem hier! Handig en leerzaam voor bij je thema Restaurant!

toca kitchen

 

Ontvanghet ebook Tips voor TOS en bijpassende apps

Ontvang de gratis download: Tips voor Tos en bijpassende apps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang ook af en toe een mail met nieuws en updates over mijn activiteiten online.  Ook ontvang je meteen het speciale wachtwoord voor toegang tot alle gratis downloads.

Groet, Marita teunisse

Uitschrijven is altijd op ieder moment mogelijk.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Wil je op de hoogte blijven van mijn online trainingen?

Trainingen, webinars, workshops. Facebook lives met coaching en inspiratie op het gebied van taal en ICT.

Volg vanuit je eigen huiskamer op jouw eigen tempo en tijdstip mijn trainingsaanbod en workshops.

Via deze mailinglijst ben je als eerste op de hoogte van de komende events en aanbiedingen.

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares