Het is weer december en dit is de maand van kerstmis en kerstkaarten. Wat is er dan leuker om een kaart met een eigen foto erop te maken. Wanneer je leuke stickers, achtergronden en grappige teksten kunt toevoegen ben je misschien al tevreden, maar…
Met de app Chatterpix kun je ook heel simpel geluid toevoegen. Maak dus dit jaar eens een zelf uitgesproken kerstwens. Voor kinderen is dit natuurlijk super leuk maar ook heel leerzaam.

Wat ga je zeggen? Hoe wil je de layout van je foto? Naar wie stuur je de gesproken kaart?Een lesje mediawijsheid en creativiteit samen dus.

Over de app.
Er zijn twee gratis versies van deze app van Duck Duck Moose.

De app Chatterpix voor volwassenen kun je hier gratis downloaden.

De app Chatter pix is er ook in een junior uitvoering : Chatterpix kids en is hier gratis te downloaden.

 

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Je gaat met deze app een foto bewerken. Je kiest eerst voor een foto uit je galerij, je kiest een foto van internet of je maakt in de app ter plekke een foto.

Vervolgens klik je op edit en kun je met je vinger een streepje trekken waar je een mond wil laten bewegen. Je krijgt dan een soort uitvergrotng in je foto en je kunt dit zo vaak opnieuw doen als je wilt.

Daarna spreek je de tekst in via het microfoon icoon. Je kunt 30 seconden inspreken of korter natuurlijk. Bij de Chatterpix Kids versie telt er eerst nog even een timer af voordat het inspreken kan beginnen.

Wanneer je nu klikt op het verzend icoon dan kun je de foto versturen via email, of opslaan in je galerij als filmpje. Bij de Chatterpix kids versie slaat het filmpje automatisch op in je cameraroll.

Met als resultaat een leuke en persoonlijke  ingesproken boodschap.

 

Mijn mening

Deze app is ontzettend leuk om de kinderen op een creatieve en communicatieve manier aan de slag te zetten met foto’s of kaarten. Leuk voor het thema Kerst maar ik zie ook mogelijkheden voor thema feest of thema post of in een individuele setting, bijvoorbeeld bij logopedie of RT.

Wat kun jij nog bedenken als mogelijkheid om deze app in te zetten?

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang meteen maandelijks de nieuwsbrief met het laatste nieuws van de site en  het laatste nieuws over acties en evenementen. Ook ontvang je meteen het speciale wachtwoord voor toegang tot alle gratis downloads.

Uitschrijven is altijd op ieder moment mogelijk.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares