De informatieavond.

Een informatieavond is een eerste ouderavond aan het begin van een nieuw schooljaar. Je nodigt op deze avond alle ouders uit om kennis te komen maken met jezelf, de leerkracht(en) dus, en eventueel de overige begeleiders.
In ons geval, in het cluster 2 onderwijs, zijn dat ook de onderwijsassistenten en de groepslogopedist.
Ook is het vaak een leuke gelegenheid om de ouders kennis te laten maken met elkaar.
Onze school heeft een regiofunctie en leerlingen wonen dus meestal een flink stuk bij elkaar vandaan. De meeste leerlingen gaan ook met het busvervoer naar school en terug naar huis zodat de ouders het middagmoment op het speelplein missen. Wachtend op je kind, communicerend met andere ouders, worden er immers vaak waardevolle ervaringen uitgewisseld. Kennis maken met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee is dus bij ons ook een standaard onderdeel van de informatieavond.
TIP: Zorg voor koffie, thee (en een koekje). Dit schept al snel een gemoedelijke sfeer, sommige ouders hebben even wat extra tijd nodig om hun vragen aan jou te formuleren.  Vraag ook hoe de kinderen thuis over school vertellen.

 

Maar er gebeurt natuurlijk nog meer op zo’n avond.

We lichten de doelen van het komende schooljaar toe en bespreken de middelen en werkwijzen die wij in de klas inzetten om deze doelen te behalen.
Het gevaar van een informatie-avond is vaak dat de ouders een grote vracht aan informatie op zich af krijgen gevuurd, die eigenlijk slecht blijft hangen. Visuele hulpmiddelen zijn daarom zeer welkom, niet alleen leerlingen zijn hierbij gebaat. 😉

Wij maken sinds 3 jaar een Prezi presentatie welke we op het digibord laten zien. Het is voor onszelf een houvast voor ons verhaal en voor de ouders een gelegenheid om de informatie mee te lezen en te bekijken. Naast de Prezi krijgen de ouders ook het praatpapier uitgeprint om ter plekke mee te lezen en eventueel notities op te maken.

De Prezi wordt ook op de groeps-yurls gezet zodat ze hem eventueel nog een keer kunnen bekijken.

Ben je benieuwd hoe onze Prezi eruit ziet of wil je zelf een Prezi maken voor jouw groep?
Klik dan op de volgende links naar mijn yurlspagina.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Informatie avond, hoe vul jij die in? | jufmarita - […] Informatieavond voor ouders, hoe vul jij die in? […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang meteen maandelijks de nieuwsbrief met het laatste nieuws van de site en  het laatste nieuws over acties en evenementen. Ook ontvang je meteen het speciale wachtwoord voor toegang tot alle gratis downloads.

Uitschrijven is altijd op ieder moment mogelijk.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares