Tiggly apps met Tiggly counts hulpstukken

Ik ga Voortaan eens per maand een app promoten die ik zelf heb geprobeerd en die ook geschikt is voor kinderen met TOS of taalontwikkelingsachterstand.
Ik zeg met opzet “ook” want natuurlijk promoot ik ook apps die gewoon leerzaam, leuk en verrassend zijn voor alle leerlingen in het (speciaal)basisonderwijs.
Benieuwd naar mijn basislijst met eerste keuze, kijk dan hier. Hier vind je ook mijn criteria voor een goede app,  Ditis mijn keuze voor de maand Maart!

En de eerste app van de maand is geworden:

Tiggly chef met de Tiggly Math hulpstukken.

tiggly chef

Download hem hier gratis in de appstore of klik hier voor de android versie.. De hulpstukken kun je hier bestellen.

De appstore zegt het volgende:
De geweldige Chef van Tiggly Town, met de mooie snor, vertelt je wat hij nodig heeft om zijn bizar gekke recepten te prepareren en jij helpt hem door de juiste aantallen van de ingrediënten op te tellen. Je kunt zelfs jouw eigen recepten aanvragen bij Chef. Terwijl de ingrediënten worden opgeteld verschijnen wiskundige symbolen op het scherm die de handelingen uitleggen. Zo leer je op natuurlijke wijze cijfers en rekenmethodes. Tiggly Chef is een game waarmee je leert rekenen en wordt aangeraden voor 3 jaar en ouder. Ik vind hem zelf het meest geschikt voor groep 2.

Je kunt Tiggly chef spelen met je handen maar voor optimaal gebruik en leerrendement beveel ik je de Tiggly Count  hulpstukken aan. Deze zijn niet gratis maar hier te bestellen. De telapplicaties zitten in een handig zakje en ze zijn stevig en krassen niet op de Ipad.

Tiggly-Words-and-Maths-apps-1

Tiggly Counts zijn 5 tel-hulpen die veilig, zijn voor kind en tablet,  Tiggly Counts zijn lichtgewicht en makkelijk vast te houden en helpen jonge kinderen de relatie te begrijpen tussen concrete en ruimtelijke nummers.
Door het gebruik van de telapplicaties maak je de iPad interactief en combineer je het met concreet materiaal.  Volgens  de  Montessori pedagogie  worden door het  manipuleren van materiaal  de zintuigen van het kind gestimuleerd en ondersteund en de ontwikkeling van het abstracte denken ontwikkeld.  Nog meer reden om fan te zijn dus.

De telapplicaties werken niet alleen voor deze app maar ook voor de leer-apps:  , Tiggly Addventure en Tiggly Cardtoons.

Alle drie de apps op een rijtje

  1. Bij de app Tiggly adventures leren de kinderen de cijfers 1 tot en met 5. Ook geschikt voor groep 1 dus.
  2. Bij de app Tiggly Adventures leren de kinderen de cijfers tot 10.
  3. Bij de App Tiggly Chef leren de kinderen spelen en optellen met alle ingrediënten die de chef in zijn gekke recepten wil hebben.

Hieronder zie je een duidelijk demonstratiefilmpje van de website van Meester Sander. Ik gebruik zijn filmpje want hij vertelt hier precies wat er zo handig en leuk is aan alle drie de apps.

Je hoort het, ik ben echt fan. Wat mijn leerlingen met taalontwikkelingsstoornissen vooral aanspreekt is de visuele en duidelijke beelden en het intuïtieve aspect van de app.  Alles werkt erg duidelijk en simpel en er is geen teveel aan talige informatie nodig om meteen te begrijpen waar deze app jou naar toe wil sturen. Ik heb alle drie de apps in mijn groep 2 maar vooral de app Tiggly Chef spreekt ze erg aan omdat het recept, wat uiteindelijk tevoorschijn komt als maaltijd, hilarisch is en je de chef ook echt allerlei complimenten en leuke opmerkingen hoort maken.

TIP: Je kunt via het tandwieltje rechts bovenin de hoek via een wachtwoord (optelsom) in het menu waar je de achtergrond muziek aan of uit kunt zetten. De geluiden en de stembegeleiding kun je ook zelfs uitzetten wanneer je een leerling hebt die zich hieraan stoort of er juist teveel door afgeleid wordt.
De app spreekt ook in het Nederlands. (Zet hem anders via  dit menu op het nederlands vlaggetje.)

Een aanrader dus voor elke kleuterklas maar zeker voor kinderen die graag actief bezig zijn en het tellen op een speelse manier nog moeten oefenen.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang meteen maandelijks de nieuwsbrief met het laatste nieuws van de site en  het laatste nieuws over acties en evenementen. Ook ontvang je meteen het speciale wachtwoord voor toegang tot alle gratis downloads.

Uitschrijven is altijd op ieder moment mogelijk.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares