Een yurlspagina voor de leerlingen!

door | nov 5, 2015 | 0 Reacties

 

Wat is Yurls?

Yurls is waarschijnlijk bij de meesten van jullie wel bekend.
Je kunt (educatieve) bronnen op het internet eenvoudiger en effectiever gebruiken als je ze verzamelt, ordent en deelt met Yurls. Inmiddels heb ik zelf ook een flinke Yurls-site opgebouwd met heel veel verschillende pagina’s rondom Taal, Rekenen, ICT en themagericht onderwijs.

Veel juffen en meesters zijn mij al voorgegaan en hebben hele Yurls-sites met tientallen pagina’s verzameld rondom zorg, onderwijsthema’s en meer. Je kunt hier heerlijk grasduinen op zoek naar lesideeën, filmpjes, creatieve tips of achtergrondinformatie rondom een specifiek onderwerp.

Maar wist je dat je dit ook heel goed kunt gebruiken voor je eigen leerlingen? Er zijn webpaden speciaal voor leerlingen gemaakt door jack Nowee. Meester Henk heeft meerdere prachtige Yurlssites voor de bovenbouw gemaakt.

Maar ook voor de onderbouw is Yurls een hele fijne aanvulling op je dagelijkse lesaanbod. Voor onze kleutergroep heb ik bijvoorbeeld speciaal een Yurls-site aangemaakt met daarop boxen die direct voor de leerlingen toegankelijk zijn.
Geen site waarop je moet doorklikken maar meteen een plaatje aanklikken en de leerling is op de juiste plek.

Wat staat er op zo’n yurls-site voor leerlingen?

Per thema maak ik een complete pagina aan met liedjes die ik aanbied, digitale prentenboeken, filmpjes rondom het thema en evt. educatieve spelletjes in het thema. Deze staat altijd op een vaste plaats in het menu zodat de kinderen hem snel kunnen vinden. Er staat tevens een snelkoppeling naar de leerlingenyurls met een speciaal icoontje op het bureaublad van de computer in de klas.

Naast de steeds wisselende themapagina heb ik een aantal vaste pagina”s

  1. taalspelletjes
  2. rekenspelletjes
  3. ontspanningsmuziek
  4. alle liedjes tot op dat moment
  5. alle letters en klankgebaren tot op dat moment.

en voor de ouders is er ook wat te zien:

  1. algemene info
  2. info rondom apps en tablets

Flipping the classroom in de kleuterbouw!

Je kunt een leerlingen yurls zien als een soort pre- of reteaching.. De kinderen kunnen op elk gewenst moment nog eens bekijken en beluisteren wat er in de klas aangeboden is of wat er nog gaat komen. Ik hoor dan ook best vaak: “Haha juf, dat liedje heb ik al geleerd”. Voor leerlingen met een Taalontwikkelingsstoornis (TOS) zeker een fijne herhaling, maar voor wie niet eigenlijk?
Vorig schooljaar was er een leerling die de yurls zelfs gebruikte vanaf zijn ziekenhuisbed.

Deze week is onze leerlingenyurls geselecteerd als Tip van de week door Yurls.net.

Neem ook eens een kijkje!

En mocht je interesse hebben om zo iets ook voor jouw klas op te zetten, kijk dan eens op deze pagina of nodig mij uit om je in een inspirerende workshop hiermee op weg te helpen.

 

Gebruik jij wel eens een Yurlssite?

Laat hieronder in een reactie weten welke Yurlssite jij zou aanbevelen aan collega’s.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb je een vraag, neem dan hier contact met mij op!

13 + 15 =

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang meteen maandelijks de nieuwsbrief met het laatste nieuws van de site en  het laatste nieuws over acties en evenementen. Ook ontvang je meteen het speciale wachtwoord voor toegang tot alle gratis downloads.

Uitschrijven is altijd op ieder moment mogelijk.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares