5 tips voor je digibord in de kleuterklas!

5 tips voor je digibord in de kleuterklas!

Er zijn al heel veel collega’s op het internet die tips en lijstjes delen voor het digibord in een kleuterklas. Toch zie ik in de facebookgroep “kleuterwereld” nog vaak de vraag voorbij komen: Wat doe jij zoals met je digibord in je klas?”

Ik heb daarom een speciale yurlspagina gemaakt met tips voor op het digibord!

Hieronder zal ik mijn eigen  top 5  met jullie delen!

 1. Dagopening.

  Ik gebruik het digibord altijd bij de routine van je dagopening. Ik zelf start altijd met het liedje met gebaren van de dagen van de week. Daarna vult ons hulpje de kalender in op het digibord en printen we de pagina uit om opIMG-20150903-WA0001 te hangen. Daarnaast gebruik ik ook de flipover met een kalenderoverzicht omdat deze dan altijd binnen handbereik blijft op papier en om de kinderen het overzicht te leren van een maand en wat er allemaal nog gaat komen. Ik laat het hulpje bijvoorbeeld ook dagen afstrepen die geweest zijn.

 2. Yurls.

  Via yurls vind je heel veel themapagina’s met filmpjes, spelletjes en praatplaten. Ik maak per project een themapagina op onze groeps-yurls, speciaal voor onze eigen groep. Hierop verzamel ik alle links die ik nodig heb voor de activiteiten tijdens het actuele thema en de kinderen kunnen hierdoor ook thuis nog eens een liedje of prentenboek herhalen. Een soort flipping the classroom voor kleuters. Handig voor thuis en tussendoor,  bij tijd over, en jij bent tijdens je kring heel snel bij de juiste link die je wilt gebruiken. Een voorbeeld van zo’n yurls zien? Klik dan hier.

  foto leerlingenyurls

 3. Gynzy.

  Heb je gynzy op school? Zet taken klaar binnen dit mooie softwareprogramma. Je kunt natuurlijk per kind steeds een tool kiezen maar handiger vind ik het wanneer ik een aantal taakjes achter elkaar in een les zet, die het kind vervolgens zelfstandig uit kan voeren. Op dit moment is het zelfs al mogelijk om dit per kind of per groepje klaar te zetten en voor de hogere groepen is huiswerk zelfs een mogelijkheid. Hoe dit werkt is te veel om hier uit te leggen maar wil je een les zien van gynzy klik dan hier. Tip: Gynzy is een maand gratis op proef te bestellen!

 4. Digibordlessen.

  Ik gebruik altijd digibordlessen die aansluiten bij ons thema of onze kringactiviteit. Via het internet zijn vele bordlessen te vinden maar speciaal noem ik hier even juf Gertrude met haar prachtige site. Natuurlijk  zijn er ook digibordlessen te bestellen via Kleuteruniversiteit die bij een thema of prentenboek aansluiten. Een digibordles is heel goed in te zetten in een kring maar ook tijdens een werkles om 1 of 2 kinderen ermee te laten oefenen of herhalen.

 5. Vrije expressie, kunst op je digibord!

  Mijn laatste favoriet is vrij tekenen en kleuren. Laat de kinderen samen of individueel een prachtig kunstwerk maken op je digibord. Dit kan op meerdere manieren. Via gynzy is die mogelijkheid heel handig, kies gewoon voor de optie bord en selecteer een pen en kleur.  Via de microsoft bureaublad-app paint is dit natuurlijk ook een mogelijkheid. Maar op mijn yurlspagina “Kunst op je digibord”vind je hele leuke gratis online tools zoals magisch zand toveren, verfspattenbloementuin, kaleidoscoop en verfspatten.
  Bewaar de mooiste creaties, schrijf de namen erbij en zet ze in een digitaal portfolio of print ze uit voor een plakboek.

  cropped-20130227_093324.jpg

 

 

 

 Bonustip:

yurlsVoor een mooi overzicht van heel veel gratis kinderwebsites klik je hier. Je ziet dan mijn yurlspagina die je op het digibord zou kunnen tonen en waarin je de kinderen vervolgens zelf dingen laat ontdekken en doen. Leuk voor de Inloop of bij het werkuurtje.
Veel plezier!

 

Lees hier verder voor nog meer tips over het digibord.

Vraag: Welke sites of tools gebruik jij het liefst op jouw digibord. Deel het hieronder met ons.

 

[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Heb je interesse in een  workshop digibordinspiratie voor kleuters op jouw school?

Ik geef  inspiratiesessies over wat je allemaal snel gratis en makkelijk kunt doen met je digibord en laat dan nog meer leuke tips zien. Ik kom je in 1 middag inspireren zodat je de volgende dag meteen aan de slag kunt. Kijk hier voor meer informatie over deze workshop.
Interesse?  Neem dan hier contact met mij op!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang meteen maandelijks de nieuwsbrief met het laatste nieuws van de site en  het laatste nieuws over acties en evenementen. Ook ontvang je meteen het speciale wachtwoord voor toegang tot alle gratis downloads.

Uitschrijven is altijd op ieder moment mogelijk.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares