Op vrijdag 27 November heb ik in Arnhem het Congres bijgewoond. Dit is een congres georganiseerd door LECSO (Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs).
Het is een congres vol inspirerende lezingen en informatie voor en door het speciaal onderwijs.

Dit jaar was er ook een presentatie van het boek Social media in het Speciaal Onderwijs, 20151127_170117uitgegeven door Kennisnet. Aansluitend aan deze presentatie was er een ILab gecreëerd waar  leerkrachten uit het boek hun inspirerende voorbeelden konden toelichten aan belangstellenden.
20151127_135511

 

 

 

 

Zelf was ik uitgenodigd voor de presentatie en om in het Ilab te staan, samen met 14 andere collega’s, die ook een aandeel aan het boek hadden geleverd.
Ik kan daarom niets vertellen over de lezingen die er op het congres gegeven werden maar wat ik er van terug hoorde tijdens de lunch was het zeker de moeite waard. Ik ga volgend jaar dus zeker nog eens terug.

Gedurende de dag heb ik een aantal leuke en vooral inspirerende collega’s gesproken. Wat vooral bij mij is blijven hangen zijn de enthousiaste verhalen  en de bevlogenheid van de collega’s die in het ILab stonden.  In het boek vind je die verhalen ook terug. Je leest er over de Beebot, de Osmo maar ook het gebruik van whats app, skype, twitter of facebook en de prachtige leerlijn over relatie en seksualiteit waarvoor dokter Corrie nog een speciale felicitatievideo had ingesproken. Hilarisch zoals altijd natuurlijk.
Maar ook ben ik even blijven hangen bij een paar standhouders. Vooral de presentatiestand van Omnidu heeft mijn interesse gewekt en ik ga dan ook zeker in de nabije toekomst mezelf hier eens in verdiepen.

De initiatiefnemer Remco Pijpers schreef nog een prachtige column over het waarom van Social media in het speciaal onderwijs.

Het boek Sociale Media in het Speciaal onderwijs is erg mooi geworden en voor 10 euro te bestellen bij LECSO. Je krijgt dan een prachtig hardcover boek in een extra groot formaat.

De download is gratis en je kunt het boek op die manier alvast eens doorlezen. Ik vind de uitgave echt de moeite waard om als naslag in je lerarenkamer of orthotheek te zetten.
Het boek geeft praktische voorbeelden en bijbehorende lestips waarmee je direct aan de slag kunt in je groep. Er staan voorbeelden in voor leerlingen van 4 tot 20 jaar. allemaal uit de praktijk van het speciaal onderwijs. 20151127_170224

Het boek ziet er kleurig uit en heeft een fijne harde kaft. Een koopje dus voor die 10 euro.

Download hier de online versie van het complete boek.

20151127_170245Of lees hier mijn bijdrage over praatpikkels
voor taalarme kinderen.

 

Wil jij creatief aan de slag met taal en digitale tools?

Bekijk dan al mijntrainingen in de Digitaalspeciaal Online Academy!

Volg vanuit je eigen huiskamer op jouw eigen tempo en tijdstip mijn online trainingen en masterclasses.

Via deze mailinglijst ontvang je meteen een kortingscode waarmee je kortingen kunt krijgen tot 50%!
Ook ontvang je als eerste het laatste nieuws over de Digitaalspeciaal Online Academy.

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares