Sinds een tijdje heeft Gynzy er een onderdeel bij,  Gynzykids!

Een manier om voor kinderen taken klaar te zetten en ze overal hiermee te laten oefenen. Op de PC, op een tablet maar ook vanuit elk adres. Dus ook thuis!
Nu was ik al fan van Gynzy, dus was ik erg benieuwd naar dit nieuwe onderdeel en dan vooral de mogelijkheden voor de kleutergroep. Niet dat ik een fan ben van huiswerk voor kleuters natuurlijk, maar hoe vaak vragen ouders niet om een app die educatief is voor op de tablet? En hoe vaak wil je kinderen tussendoor even snel gericht aan het werk zetten op de computer?
Voor die keren is Gynzykids dan ook goed bruikbaar.
Inmiddels is Gynzykids volop in ontwikkeling en komen er steeds tools bij. De mogelijkheden voor kleuters zijn ook groeiende maar ik zet hier alvast op een rijtje wat er nu allemaal al kan.

Een Gynzy account per school

Uiteraard moet je een Gynzy account hebben als school of als leerkracht.   (Tip:  je kunt het ook de eerste maand gratis uitproberen.)
Vervolgens moet je op de tablet op school (en thuis) de gratis app: GynzyKids downloaden. (Kan op IOS en Android.) Het kan ook op een telefoon, maar dat lijkt mij persoonlijk niet handig.
Via een pc kun je inloggen op Gynzykids via het tabblad kids> leerlingomgeving.

Heb je een licentie voor school, ga dan eerst je eigen groep aanmaken. Klik hiervoor op het tabblad ‘kids>”. Je wordt dan stapsgewijs door het programma geleid om je leerlingen in te voeren. Via “mijn leerlingen” kun je daarna altijd leerlingen toevoegen of bewerken.

Per leerling een eigen ruimte.

Elke leerling heeft daarna een eigen inlognaam en pincode. Foto-inlog is nog in ontwikkeling.
Nu zie je een menu met trainers en tools. De trainers zijn helaas nog niet voor kleuters geschikt maar de tools bieden al wel veel mogelijkheden.

 

 

Tools  klaarzetten.

Wanneer je een tool selecteert zie je meteen een venster ernaast verschijnen waarin je kunt aangeven of je deze tool klaar wil zetten voor je leerlingen. Ik zou voor kleuters maximaal 2 tools per keer klaarzetten. 
Handige tip: je kunt niveaugroepen in je klas maken zodat je de huiswerktools kunt aanpassen naar het niveau van de (sub)groep.

Voor een volledige beschrijving van Gynzykids ga je binnen het Gynzyprogramma naar het tabblad ‘tools’ en scroll naar beneden voor een volledige handleiding op PDF , met extra uitlegfilmpjes.

 

 

Wat zijn dan de mogelijkheden voor kleuters?

Zoals gezegd kun je 1 of 2 tools klaarzetten. handig dus als weektaak of tussendoor. Jij bepaalt het niveau en wie er wat moet oefenen. Daarna kunnen de kinderen in het menu bovenin ook kiezen voor tools, etuis en puzzels.

 1. Tools:
  Hier zitten tot nu toe  10 bruikbare tools tussen.
  Simon says, mozaïek spiegelen, tellen aantal, mozaïek maken, rijmen, memory, tellen rangorde, getalbeeld, boter kaas en eieren en  seriëren.
 2. Etuis:
  Deze zijn allemaal helaas nog niet geschikt voor kleuters.
 3. Puzzels:
  Hier zitten weer 9 bruikbare tools tussen.
  Lijnpuzzel tellen, fotopuzzel optellen 0-10, fotopuzzel optellen 0-20, fotopuzzel minsommen 0-20, linkpuzzel tellen, linkpuzzel optellen 0-10, linkpuzzel optellen 0-20,fotopuzzel klokkijken (alleen halve uren bruikbaar helaas) en memory tellen, Veel van de bovenstaande tools kun je steeds aanpassen via het tandwiel qua moeilijkheidsgraad. En klik je iets aan wat te moeilijk blijkt, dan kun je via het kruisje rechtsboven aan te klikken meteen weer een scherm terug.

  Kortom, ik vind Gynzykids zeker bruikbaar in een kleutergroep. Voor kleuters die wat meer uitdaging zoeken, maar ook zeker om op een leuke manier nog eens wat dingen te oefenen met kinderen die daar behoefte aan hebben.
  Gynzy is vanuit elk device te bereiken en je kunt het dus zelf ook thuis benaderen om dingen voor te bereiden.

 

 

Heb je interesse in een workshop Gynzy in de onderbouw?
Neem dan contact met mij op.

Gebruik jij Gynzykids al in jouw klas?

Wat is jouw favoriete tool?

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. GynzyKids met kleuters! | jufmarita - […] Gynzykids bij de kleuters? Ja dat kan! […]
 2. Gynzy nu ook zonder inlogcode | jufmarita - […] Gynzykids bij de kleuters? Ja dat kan! […]
 3. Gynzy Inloggen Leerling - Nl-Inloggen.Net - […] 10. Gynzykids bij de kleuters? Ja dat kan! | DigiTAALSpeciaal […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heeft u een vraag? Neem dan hier contact met mij op

11 + 12 =

Wil jij creatief aan de slag met taal en digitale tools?

Bekijk dan al mijntrainingen in de Digitaalspeciaal Online Academy!

Volg vanuit je eigen huiskamer op jouw eigen tempo en tijdstip mijn online trainingen en masterclasses.

Via deze mailinglijst ontvang je meteen een kortingscode waarmee je kortingen kunt krijgen tot 50%!
Ook ontvang je als eerste het laatste nieuws over de Digitaalspeciaal Online Academy.

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares