De online luisterbieb

Kennen jullie de online luisterbieb?

Met de gratis app van de luisterbieb heb je keuze uit luisterboeken. In deze periode van quarantaine is een luisterboek natuurlijk ideaal om jezelf even heerlijk mee af te sluiten.

De LuisterBieb heeft heel veel luisterboeken.
Alle titels zijn voor je op een rij gezet. Titels met een (g) zijn gratis titels, die iedereen kan luisteren.

Jazeker, gratis; Dus ook als je geen Bibliotheeklid bent.

Ben je lid van de bieb, dan heb je natuurlijk de ruimste keuze.
Een proefabonnement heb je al voor € 21,00.

Met het betaalde lidmaatschap van de online Bibliotheek heb je direct toegang tot ruim 28.000 e-books. Ook geniet je via de LuisterBieb-app van meer dan 4.000 luisterboeken.

 Regulier abonnement Passend Lezen

Je kunt voor speciale leeswensen ook een passend lezen abonnement nemen.
de kosten hiervoor zijn 30 euro per jaar.
Je hebt hier bijvoorbeeld boeken met jumboletters voor de jeugd, luisterboeken via de app Daisylezer voor lezers  met dyslexie.
 

Word ook lid van de Voorleeshoek

Want die voorleeshoek zit boordevol prachtig voorgelezen boeken en is in deze “Coronatijd” 3 weken gratis!! Daarna kun je met korting een jaarabbonnement afsluiten.
Het mooie van de voorleeshoek is dat er iemand echt gaat voorlezen, de boeken worden geanimeerd en aangevuld met prachtige bijpassende muziek.
Je wordt als het ware meegenomen in een echte voorleeservaring.

Voordelen van de Voorleeshoek?

  • Voor kinderen van 0-10 jaar een echte voorleeservaring.
  • Tijdelijk (I.v.m. Corona) een jaarabonnement voor €24,95 i.p.v. €49,95.
  • De eerste maand is gratis, in de coronatijd is dit nu tijdelijk aangepast.
  • Bij lidmaatschap direct toegang tot alle voorleesfilmpjes. 

Waarom de voorleeshoek?

Lezen is natuurlijk supergoed voor TOSleerlingen en andere leerlingen met taalachterstand om de woordenschatontwikkeling en de taal mee te oefenen.

Het is belangrijk om elke dag voor te lezen of zelf te lezen.  Het is goed voor de taalontwikkeling, woordenschat en het taalgevoel. Hoe eerder je begint met voorlezen, des te beter het is.
In deze Corona tijd is er niet altijd tijd en rust om een boek voor te lezen. Als ouders heb je de handen vol aan het digitale huiswerk en is er ook stress door thuiswerken of gezondheidsvragen en onzekerheid.

Even in een voorleesverhaal duiken kan dan rust geven maar het is ook gewoon super leuk om op de bank even in een leuk boek weg te duiken.
Even zelfstandig in een verhaal verdiepen of samen een verhaal bekijken en bespreken. Met de voorleeshoek kan dit simpel en super eenvoudig via de app of de website.

Kinderen rustiger door de voorleeshoek

Kwalitatief onderzoek van de Universiteit Leiden laat zelfs zien dat jonge kinderen rustig worden van het bekijken van de voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek.

Het onafhankelijke onderzoek bracht het kijkgedrag van de jonge kijkers en de ervaring van ouders/verzorgers in kaart. Ruim 90% van de kinderen vindt het leuk om naar De Voorleeshoek te kijken. Ze kijken gemiddeld 1 à 2 dagen per week, 5 – 20 minuten per keer en meestal aan het eind van de middag of begin van de avond. Dit gebeurt meestal tijdens het koken, vlak voor het slapen gaan, als de kinderen geen zin hebben om te spelen of onderweg.

Elke week nieuwe boeken

De Voorleeshoek plaatst elke week drie nieuwe voorleesfilmpjes. In De Voorleeshoek heb je altijd een rijk gevulde boekenkast. Zo zijn er bijvoorbeeld spannende, avontuurlijke en informatieve boeken. Daarmee is het ook ideaal voor Nederlanders in het buitenland. Op deze manier ontdek je altijd nieuwe verhalen. 

TIP: Je kunt de app gratis downloaden.
Dus doen hoor, allemaal lekker lezen deze periode.

Leesplezier voor TOSleerlingen

Sommige kinderen kunnen moeite hebben met nieuwe boeken…
Zeker voor leerlingen met een taalontwikkelingsachterstand is het starten aan een boek altijd een uitdaging.
De Voorleeshoek kan hier helpen. Voor de leeftijdscategorie ‘7-10 jaar’ staan er verschillende boeken online met de eerste paar hoofdstukken. De filmpjes kunnen helpen om leerlingen nieuwsgierig te maken naar de rest van het boek… Zo brengt de voorleeshoek het leesplezier weer terug! 

Gratis lezen met je bieb pas

Naast de reguliere abonnementen kan je als je lid bent van de bibliotheek ook gratis naar De Voorleeshoek kijken. Log in met je pasnummer/e-mailadres & wachtwoord en bekijk in de bibliotheek en thuis de mooiste voorleesverhalen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil jij creatief aan de slag met taal en digitale tools?

Bekijk dan al mijntrainingen in de Digitaalspeciaal Online Academy!

Volg vanuit je eigen huiskamer op jouw eigen tempo en tijdstip mijn online trainingen en masterclasses.

Via deze mailinglijst ontvang je meteen een kortingscode waarmee je kortingen kunt krijgen tot 50%!
Ook ontvang je als eerste het laatste nieuws over de Digitaalspeciaal Online Academy.

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares