Selecteer een pagina

Voor wie dacht dat instructie met de Ipad alleen voor bovenbouwgroepen is weggelegd, heb ik hier het antwoord. NEE dus!
Instructiefilmpjes kunnen heel goed ingezet worden bij een kleutergroep. Ook bij kleuters loop je tegen verschillende niveau’s aan en aangezien de groepen steeds voller worden (en de niveauverschillen steeds groter) zijn extra hulpmiddelen bij instructie ook hier zeer welkom.
Maar kleutergroepen werken toch nooit klassikaal? Ook dat klopt niet helemaal. Soms kan het voor een groep erg rustgevend zijn om allemaal aan een zelfde project te werken. Vooral in het speciaal onderwijs kunnen kinderen erg verstoord raken wanneer er van alles en nog wat om hen heen aan de gang is. Allemaal werken aan een zelfde project, maar wel op eigen tempo en niveau kan dan concentratie verhogend en rustgevend werken.
Wij werken op school met de app Explain everything, We nemen instructies op, maken er een filmpje van en bij de onderbouw zijn we nu begonnen om deze filmpjes aan een QR code te verbinden.
Benieuwd waarom en hoe ik dit doe met de Ipad als hulpmiddel? Lees dan hier verder!
Bekijk het filmpje en laat mij weten wat jouw ervaringen zijn! Ik ben benieuwd!

Related Post

Pin It on Pinterest

Share This

Download hier jouw gratis eBook

Maak in 5 stappen een digitaal verhaal en krijg meer dan 15 extra lessuggesties om direct mee aan de slag te gaan in jouw groep.

 

Bekijk je dit per mobiel telefoon? Klik dan hier http://eepurl.com/cERwNH

Een downloadlink is onderweg naar je mailbox. Controleer ook je spambox, mocht je niets ontvangen hebben.

%d bloggers liken dit: