Voor wie dacht dat instructie met de Ipad alleen voor bovenbouwgroepen is weggelegd, heb ik hier het antwoord. NEE dus!
Instructiefilmpjes kunnen heel goed ingezet worden bij een kleutergroep. Ook bij kleuters loop je tegen verschillende niveau’s aan en aangezien de groepen steeds voller worden (en de niveauverschillen steeds groter) zijn extra hulpmiddelen bij instructie ook hier zeer welkom.
Maar kleutergroepen werken toch nooit klassikaal? Ook dat klopt niet helemaal. Soms kan het voor een groep erg rustgevend zijn om allemaal aan een zelfde project te werken. Vooral in het speciaal onderwijs kunnen kinderen erg verstoord raken wanneer er van alles en nog wat om hen heen aan de gang is. Allemaal werken aan een zelfde project, maar wel op eigen tempo en niveau kan dan concentratie verhogend en rustgevend werken.
Wij werken op school met de app Explain everything, We nemen instructies op, maken er een filmpje van en bij de onderbouw zijn we nu begonnen om deze filmpjes aan een QR code te verbinden.
Benieuwd waarom en hoe ik dit doe met de Ipad als hulpmiddel? Lees dan hier verder!
Bekijk het filmpje en laat mij weten wat jouw ervaringen zijn! Ik ben benieuwd!

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang meteen maandelijks de nieuwsbrief met het laatste nieuws van de site en  het laatste nieuws over acties en evenementen. Ook ontvang je meteen het speciale wachtwoord voor toegang tot alle gratis downloads.

Uitschrijven is altijd op ieder moment mogelijk.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares