Zoals we allemaal weten werken de IPadscholen ofwel Steve Jobs scholen alleen nog maar met IPads. Ben ik hier een voorstander van, NEE! Je kunt heel veel doen met IPads maar je kunt er absoluut nog niet alle methoden en zeer zeker niet de leerkracht mee vervangen.

Wat je wel kunt doen met IPads is ze goed gebruiken in je klassenmanagement zodat je handen vrij krijgt voor bijvoorbeeld verschillende instructiegroepen, intensievere begeleiding van zorgleerlingen of extra uitdaging van slimme kleuters en vooral passend lesaanbod.

Deze week gaf ik, als afsluiting van mijn ICTcoach-opleiding, een pitch over het gebruik van materialen bij IPads en apps. Daarna kreeg ik een prachtig compliment van iemand die 1k04.jpgdiezelfde ochtend nog op bezoek was geweest bij een IPadschool. “Met wat jij laat zien en vertelt over het IPadgebruik in jouw groep, denk ik dat jij het etiket IPadklas veel meer verdient.” “Jij zet ze echt in als meerwaarde voor je lesdoelen”.
Dat vond ik natuurlijk leuk om te horen maar hoe doen wij dat dan bij ons op school? Want eigenlijk werken onze kleuters per week gemiddeld maar een kwartiertje per dag of minder op de IPad.  Lees hier verder voor een kijkje in mijn klas en bekijk meteen een kort promofilmpje voor instructiefilmpjes bij kleuters.

 

Related Post

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang maandelijks de nieuwsbrief met het laatste nieuws van de site en  het laatste nieuws over acties en evenementen. Ook ontvang je meteen toegang tot alle gratis downloads.

Uitschrijven is altijd mogelijk op ieder moment.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Download hier jouw gratis eBook

In 5 stappen neem ik je mee om een digitaal verhaal te maken voor of met jouw leerlingen. Daarnaast krijg je meer dan 15 extra lessuggesties om direct mee aan de slag te gaan in jouw groep.

Maak er een speciaal verhaal van, wat betekenisvol is en blijft.

 

 

Een downloadlink is onderweg naar je mailbox. Controleer ook je spambox, mocht je niets ontvangen hebben.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: