iPads in de onderbouw

De IPadscholen ofwel Steve Jobs scholen werkten alleen nog maar met IPads. Geen boeken, alles digitaal. Ben ik hier een voorstander van, NEE!
Je kunt heel veel doen met IPads maar je kunt er absoluut niet alle methoden en zeer zeker niet de leerkracht mee vervangen.

 

Wat kun je met een iPad?

Wat je wel kunt doen met IPads is ze goed gebruiken in je klassenmanagement zodat je handen vrij krijgt voor bijvoorbeeld verschillende instructiegroepen, intensievere begeleiding van zorgleerlingen of extra uitdaging van slimme kleuters en vooral passend lesaanbod.

Deze week gaf ik, als afsluiting van mijn ICTcoach-opleiding, een pitch over het gebruik van materialen bij IPads en apps.
Daarna kreeg ik een prachtig compliment van iemand die 1k04.jpgdiezelfde ochtend nog op bezoek was geweest bij een IPadschool.

“Met wat jij laat zien en vertelt over het IPadgebruik in jouw groep, denk ik dat jij het etiket IPadklas veel meer verdient.” “Jij zet ze echt in als meerwaarde voor je lesdoelen”.

Dat vond ik natuurlijk leuk om te horen maar hoe doen wij dat dan bij ons op school? Want eigenlijk werken onze kleuters per week gemiddeld maar een kwartiertje per dag of minder op de IPad.  
Lees hier verder voor een kijkje in mijn klas en bekijk meteen een kort promofilmpje voor instructiefilmpjes bij kleuters.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wil jij creatief aan de slag met taal en ICT?
Ontvang nu de kortingscode!

Volg vanuit je eigen huiskamer op jouw eigen tempo en tijdstip mijn online trainingen en masterclasses.

Via deze mailinglijst ontvang je meteen een kortingscode voor mijn nieuwste jaarprogramma.
Ook ontvang je als eerste het laatste nieuws over de Digitaalspeciaal Online Academy.

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares