Zijn bij jullie thuis de kerstspullen ook al opgeborgen, of heb je netjes gewacht tot Driekoningen? Bij mij staan de dozen al weer klaar voor de zolder. Mijn kerstwensen stuur ik al een aantal jaar digitaal rond maar ieder jaar krijg je ook een aantal mooie originele kerstkaarten.
Via de leerlingen krijg je vaak nog een lief kaartje en van buren in de straat of van tantes en ooms van de oudere generatie. 🙂 En wat doe jij daarmee wanneer de kerstspullen weer worden opgeborgen?
Via de facebookgroep Kleuterwereld (zijn jullie trouwens al lid?) kwam er een leuk idee voorbij wat ik zelf ook heb gebruikt en via deze weg met jullie wil delen. (Met dank aan de collega die de tip heeft gedeeld uiteraard.)
De tip:
Knip de achterkant (met de geschreven groetjes en afzender) eraf en gebruik de voorkant het volgend schooljaar in de schrijfhoek of in het huisje van de kerstman om de leerlingen heerlijk aan de slag te laten gaan met het beschrijven, bestempelen en kleuren van de kaartjes.
Simpel maar geweldig toch? Ik ben zelf in ieder geval meteen gaan knippen en heb ze al opgeborgen in mijn kerstmap voor volgend jaar.
Dus waar wacht je nog op. Vraag ouders, collega’s of buren of ze nog wat kaarten over hebben, voordat ze deze week alles in de papierbak gooien. Zo heb je meteen een flinke stapel op voorraad.

 

 

Wil jij creatief aan de slag met taal en digitale tools?

Bekijk dan al mijntrainingen in de Digitaalspeciaal Online Academy!

Volg vanuit je eigen huiskamer op jouw eigen tempo en tijdstip mijn online trainingen en masterclasses.

Via deze mailinglijst ontvang je meteen een kortingscode waarmee je kortingen kunt krijgen tot 50%!
Ook ontvang je als eerste het laatste nieuws over de Digitaalspeciaal Online Academy.

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares