Zijn bij jullie thuis de kerstspullen ook al opgeborgen, of heb je netjes gewacht tot Driekoningen? Bij mij staan de dozen al weer klaar voor de zolder. Mijn kerstwensen stuur ik al een aantal jaar digitaal rond maar ieder jaar krijg je ook een aantal mooie originele kerstkaarten.
Via de leerlingen krijg je vaak nog een lief kaartje en van buren in de straat of van tantes en ooms van de oudere generatie. ūüôā En wat doe jij daarmee wanneer de kerstspullen weer worden opgeborgen?
Via de facebookgroep Kleuterwereld (zijn jullie trouwens al lid?) kwam er een leuk idee voorbij wat ik zelf ook heb gebruikt en via deze weg met jullie wil delen. (Met dank aan de collega die de tip heeft gedeeld uiteraard.)
De tip:
Knip de achterkant (met de geschreven groetjes en afzender) eraf en gebruik de voorkant het volgend schooljaar in de schrijfhoek of in het huisje van de kerstman om de leerlingen heerlijk aan de slag te laten gaan met het beschrijven, bestempelen en kleuren van de kaartjes.
Simpel maar geweldig toch? Ik ben zelf in ieder geval meteen gaan knippen en heb ze al opgeborgen in mijn kerstmap voor volgend jaar.
Dus waar wacht je nog op. Vraag ouders, collega’s of buren of ze nog wat kaarten over hebben, voordat ze deze week alles in de papierbak gooien. Zo heb je meteen een flinke stapel op voorraad.

 

 

Related Post

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang meteen maandelijks de nieuwsbrief met het laatste nieuws van de site en  het laatste nieuws over acties en evenementen. Ook ontvang je meteen het speciale wachtwoord voor toegang tot alle gratis downloads.

Uitschrijven is altijd op ieder moment mogelijk.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares