Het is weer lente en wat genieten we er allemaal weer van.

De creatievelingen onder ons gaan dan ook vaak weer helemaal los want de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Alles groeit, jonge dieren en zelfs Pasen komt voorbij.

Hier bij wat ideeën die wij de afgelopen weken hebben uitgevoerd in onze groep en wat tips voor pinterest-borden met nog meer leuke knutseltips.

Thema een nieuw lente, een nieuw begin.

We zijn  gestart met het bekijken en bespreken van de veranderingen in de natuur. Hier hoorde uiteraard de bomen, de blaadjes en de knoppen bij. We hebben zaadjes geplant en een mini-onderzoek hiermee gedaan. Hoe dat ging kun je hier terug lezen.

Bij de knutselopdrachten zijn we aan de slag gegaan met een vogelnest.

We maakten van papiermachè en een ballon een mooie bol, die we daarna open knipten. Van papier hebben we vervolgens een vogeltje gevouwen met een veer als staartje en in het nest kwam wat stro. het was een mooie sensomotorische oefening om aan de slag te zijn met de papiermachè.

IMG-20160414-WA0005 IMG-20160414-WA0003IMG-20160414-WA0004

 

 

 

 

 

 

 

 

Werken met QRcodes in de lente!

Ook hebben we een groepswerk gemaakt met vouwopdrachten. Alle leerlingen moesten 2 narcissen en 2 tulpen vouwen en er daarna samen een mooi schilderij van maken met zelf bedachte toevoegingen zoals gras, wolken, zon, enzovoorts.
Via een QR code mochten ze de vouwvoorbeelden van de Narcis en de tulp bekijken. Omdat de rechte en de schuine vouw al meerdere keren waren geoefend dit jaar, liet ik ze meteen aan de slag gaan met een instructiefilmpje. Hier kwam meteen een mooi observatiemoment uit om de werkhouding en de geleerde doelen nog eens te bekijken.
Wie wist het nog? Wie ging er goed zelfstandig mee aan de slag? Wie moest nog een duwtje in de rug krijgen en wie moest er echt nog één op één geholpen worden?

20160413_145132 20160413_145139

 

De instructiefilmpjes voor de tulp en de narcis kun je terugvinden op mijn Youtube-kanaal. Bij deze ook de bestanden voor de Tulp en de Narcis met QR code.
Ik heb simpele vouwinstructies gebruikt, misschien vouw jij ze anders maar het ging hier vooral om de zelfstandigheid tijdens de opdracht.
TIP: De opdrachtkaarten lamineer ik en stop ik in een map zodat kinderen er ook tijdens vrije momenten mee aan de slag kunnen en ze veilig zijn voor plaksel-ongelukjes.

Hier kun je trouwens het format-bestand downloaden om een gelamineerde opdrachtkaart te maken met een QR Code.

natuurlijk hebben we in deze periode ook nog een moederdagcadeau gemaakt. Ditmaal een hartje van ijzerdraad, vol geregen met zelf gekozen kraaltjes en een mooi gedichtje in het midden.

Op de foto zie je het hart wat we als voorbeeld hebben laten zien aan de kinderen. IMG-20160406-WA0000

Wil je nog meer ideeën? Kijk dan eens op mijn pinterest-borden.

 

Ontvanghet ebook Tips voor TOS en bijpassende apps

Ontvang de gratis download: Tips voor Tos en bijpassende apps voor in de klas.

Meld je hier aan en ontvang ook af en toe een mail met nieuws en updates over mijn activiteiten online.  Ook ontvang je meteen het speciale wachtwoord voor toegang tot alle gratis downloads.

Groet, Marita teunisse

Uitschrijven is altijd op ieder moment mogelijk.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Wil je op de hoogte blijven van mijn online trainingen?

Trainingen, webinars, workshops. Facebook lives met coaching en inspiratie op het gebied van taal en ICT.

Volg vanuit je eigen huiskamer op jouw eigen tempo en tijdstip mijn trainingsaanbod en workshops.

Via deze mailinglijst ben je als eerste op de hoogte van de komende events en aanbiedingen.

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan elke mail. Bij Gmail en Hotmail komen mijn mails vaak in SPAM terecht. Wil geen enkele mail missen? Voeg mijn mailadres dan toe aan jouw lijst met vertrouwde contacten of bij Gmail aan de mailbox Primair. Groet, Marita

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Leuk dat je er bent!

Delen mag natuurlijk!

Shares