heerlijk de herfst is er weer. Ik vind dit zelf toch wel een van de meest sfeervolle seizoenen van het jaar. De natuur krijgt prachtige kleuren en er gebeurt van alles in de lucht en op de grond.

je kunt op zoek gaan naar paddenstoelen, spelen met wind of kijken naar het veranderende weer. En natuurlijk niet te vergeten al die prachtige herfstvruchten die je ineens overal kunt verzamelen. Kijk daarvoor eens op mijn yurls pagina’s over de herfst, het weer , heksen of de speciale pagina over Wouter kabouter, het schattige kaboutermannetje uit het project van Juf Henrike van den Hurck. Zij heeft een heel leuk project geschreven en alle digitale links die je hiervoor nodig hebt staan op deze pagina bij elkaar.

In de rekenhoek is het bij ons deze weken dan ook tellen geblazen met al die eikels, noten en kastanjes. Lees hier meer over mijn rekenhoek.
20151019_105730 (1)

tellen

 

 

 

 

Maar ook In de themahoek is een herfsthuisje voor kabouters of heksen natuurlijk niet weg te denken.

Het mooie is ook dat er bij winkels als Xenos en Action genoeg leuke versieringen te koop zijn voor je thematafel of je themahoek. Slecht voor je portemonnee maar probeer je klassenbudget hiervoor te gebruiken en kies materialen die je jaarlijks kunt hergebruiken.20151017_163448

Deze materialen kocht ik bijvoorbeeld dit jaar voor ons project bang mannetje en het heksenhuisje. Spinnen voor de heksensoep en een rammelend geraamte voor de donkere hoek.

 

 

Voor de creatievelingen is er ook genoeg te verzinnen, kijk daarvoor gerust eens op mijn pinterestbord:  Herfst in de klas. Hier vind je ook heel veel lesideeën en leuke creatieve voorbeelden voor dit leuke seizoen.

herfst tafel kabouterhuis woordweb

 

 

 

 

 

0 reacties

Geef een reactie

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas en blijf meteen op de hoogte van het laatste nieuws van deze site.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: