Een Nieuw schooljaar!

Voor velen van jullie begint de zomervakantie op zijn eind te lopen. Tijd om weer voorzichtig aan school te gaan denken.

 

Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van je lokaal? Ga je meteen met themahoeken aan de slag of ga je voor de rust in je lokaal en dus ook in jouw groep. Voor beiden is wat te zeggen.

Beginnen met een basisindeling van een huishoek en een bouwhoek kan goed werken wanneer je het gedrag van kinderen eerst wil observeren in de groep individueel en tijdens interactie met elkaar. Je hebt dan mooi de tijd om te observeren wat er voor creativiteit en fantasie al uit de kinderen zelf komt en het geeft je ook de gelegenheid om de regels en afspraken van de klas samen goed door te nemen zonder afleidende interessante hoeken.

Na die eerste weken kun je dan natuurlijk los gaan bij je eerste thema. Het werken met themahoeken en betekenisvolle taal is, zeker voor leerlingen met taalontwikkelingsstoornissen, cruciaal om spelend te leren. Echter dit is volgens mij ook voor andere kleuters erg belangrijk. Hier kom ik in een ander blog hoeken en spelontwikkeling op terug.

Wij beginnen met het thema vriendjes!

We houden de hoeken rustig en besteden vooral veel aandacht aan regels, (werk)afspraken en kennismaking met elkaar.

We gebruiken hiervoor vaak de projecten van Kleuteruniversiteit zoals “een nieuw schooljaar” of het gratis project  “de zoevende zebra”.

Kijk voor meer inspiratie vooral eens rond op mijn speciale yurlspagina’s rondom het kleuteronderwijs of check mijn pinterestbord : Nieuw schooljaar

yurls

 

Veel inspiratie gewenst!

 

Een nieuw schooljaar komt eraan!

Met welk thema of project ga jij starten in het nieuwe schooljaar?

0 reacties

Geef een reactie

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas en blijf meteen op de hoogte van het laatste nieuws van deze site.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: