10 digitale tools voor Sinterklaas

10 digitale tools voor Sinterklaas

IMG-20141121-WA0002Nu de Sint weer in ons land is aangekomen is het natuurlijk heel fijn om in de klas zoveel mogelijk tools te gebruiken in het sinterklaasthema.
Daarom heb ik hier de leukste voor jullie op een rijtje gezet.

1. Programmeren met de Beebot.
Maak een dubbele set met plaatjes van sinterklaas. dit kunnen woordkaarten zijn van je beebot achterkantthema of plaatjes die je uit een prentenboek hebt gekopieerd. Deze plaatjes mag je verder niet online delen maar wel maken voor eigen gebruik. Het voordeel hiervan is dat de plaatjes heel herkenbaar zijn voor alle kinderen omdat je het boek of de kaarten ook al hebt gebruikt bij andere activiteiten.
Gebruik vervolgens 1 set kaarten om stations te maken waar de
Beebot naar toe gestuurd moet worden. De andere set gebruik je als opdrachtkaarten.
Werkvormen:

 • Stop de opdrachtkaarten in een insteekdobbelsteen en laat de kinderen om de beurt rollen om het doel te bepalen waar Beebot naar toe moet rijden.
 • Stop de opdrachtkaarten in een grabbelton en laat de kinderen om de beurt zo het doel tevoorschijn grabbelen.

20160412_144606.jpg

 • Download de gratis lessen op de website van Kleutersdigitaal.nl
 • Maak ook eens een doolhof voor de Beebot om het extra moeilijk te maken om bij de juiste plaatjes uit te komen.

 

 

 

 

2. Apps voor het thema Sinterklaas.

 • De Sinterklaas app (gratis) Download hem hier.20150330_140848
  Beschrijving:De leukste Sinterklaasliedjes, Sint-filmpjes, alle uitzendingen van het Sinterklaas Journaal en een rijmwoordenboek.
 • Sint en Piet fotohok (gratis) Download hem hier.
  Beschrijving: Deze app maakt van jouw foto een gezicht van Sint, Piet of Amerigo.
 • Jop’s sinterklaaspuzzels (€0,99)
  Beschrijving: Maak de leukste puzzels met Jop en zijn vrienden.
 • Suus en Luuk: Sinterklaas (€ 2,99) Download hem hier.
  Beschrijving: In deze kleurrijke app vol inspirerende tekeningen neemt de tweeling Suus en Luuk je spelenderwijs mee door het thema Sinterklaas. Er wordt beroep gedaan op luisteren, praten, denken, doen. Doel: de spraak- en taal ontwikkeling stimuleren.
 • Sint is Jarig (€1,99) Download hem hier.
  Beschrijving: Een vrolijke sinterklaas app met allerlei verschillende spelletjes. Van karaoke Sint-liedjes zingen tot lezen, rijmen, memory, puzzelen, matchen en verschillen zoeken. Tijdens het spelen komen natuurlijk allerlei woorden rondom het thema Sinterklaas aan bod waardoor de woordenschat kan worden uitgebreid.

 

3. Gynzy en Sinterklaas.
Binnen de gynzytools zijn er verschillende tools die aan te passen zijn met een Sinterklaas thema. Daarnaast zijn er diverse kant en klare lessen te vinden.157dc-gynzy
Bekijk hier eens het aanbod of log meteen in op je account voor de volledige inhoud.
Je kunt trouwens een gratis account maken waarmee je Gynzy 30 dagen kunt uitproberen. Ideaal dus.

 

 

5. Digibord en Sinterklaas met Yurls.
Via mijn yurlspagina vind je momenteel 5 pagina’s rondom dit leuke thema.

 • Sinterklaas algemeen: Hier vind je links naar het sinterklaasjournaal, een openhaard voor je digibord, lestips, aftelkalenders, een rustboekje, pinterestborden en meer.
 • Sinterklaas boeken en filmpjes: Hier vind je links naar digitale prentenboeken, filmpjes van schooltv, zandkasteel, koekeloeren, het sinterklaasjournaal en online EDUboeken op verschillende niveau’s.

Via onze leerlingenpagina rondom Sinterklaas vind je ook spelletjes, liedjes en verhalen waarbij de kinderen volop kunnen meezingen en actief bezig kunnen zijn rondom het thema. Bekijk de spelletjes hier. De pagina met verhalen en liedjes vind je hier.

leerlingenyurls

 

 

 

 

 

 

 

6. Muziek en Sinterklaas op je digibord.

 • Sinterklaas liedjes: Hier vind je moderne maar ook wat meer traditionele liedjes om mee te zingen.
 • Sinterklaas liedjes met gebaren: Hier vind je filmpjes van Sinterklaasliedjes met NMG gebaren van o.a. wapperpiet en nog anderen voor op je digibord. Lekker meezingen en bewegen dus.wapperpiet

 

 

 

 

 

7. Kahoot en Sinterklaas.

kahoot

Hiervoor heb ik de links van Meester Sander Gordijn voor jullie. Die heeft namelijk twee leuke digitale Kahootquizes gemaakt over tellen tot tien en getallen tot 10 herkennen.

 

 

 

 

8. Omnidu en sinterklaas.

omnidu 4

In de gratis app Omnidu kun je via het zoekvenster de term Sinterklaas invullen. Vervolgens zie je alle spellen die inmiddels landelijk zijn aangemaakt, waaronder ook mijn Sinterklaas sorteerspel. De leerlingen moeten in deze omnidule verschillende begrippen sorteren. Hoort het bij van sinterklaas, Piet of bij het paard.

 

 

 

9. Prentenboeken teruglezen in de app Bookcreator.

book-creatorMet de app Bookcreator kun je heel makkelijk via een simpel menu foto’s inladen en geluid toevoegen. Zo heb je op elke pagina snel een mooie kijkplaat. Maak van je prentenboek een fotoserie en spreek bij elke plaat de tekst in of spreek eens vragen in over de plaat? Daarna kun je het zelfgemaakte boek in iBooks plaatsen en zo de kinderen dit verhaal terug laten lezen.
In plaats van een prentenboek kun je ook foto’s nemen van situaties in je klas. Met tekstballonnen en geluid maak je een prachtig fotoboek over jouw leerlingen. De zelf gemaakte boeken kun je (met een verborgen link omwille van de privacy) delen via youtube of dropbox door middel van een simpel upload icoon in de app.

De app kunn je hier downloaden, in de gratis versie kun je 1 boek uitproberen.

 

10. Digibordlessen van Sinterklaas.

Ga naar de website van Juf Gertrude : digibordonderbouw.nl en download de lessen die voor jouw groep bruikbaar zijn. Ze heeft lessen gemaakt over het leven van Sinterklaas, spelletjes voor groep 1 en voor groep 2, rekenlessen, woordenschatlessen, auditieve analyse, rijmen, de letter p en de letter S.
Selecteer de les die jij geschikt vindt, klik op de downloadknop en installeer de powerpoint-presentatie van de digibordles op je computer.

Tip: Ik heb ze allemaal gedownload en in een map op onze schoolserver geplaatst. Zo vind je ze ieder jaar weer makkelijk terug en zijn ze voor collega’s ook makkelijk toegankelijk.

 

Geef een reactie

Ontvang een gratis applijst voor kleuters!

Ontvang de gratis download: kleuterapps voor in de klas en blijf meteen op de hoogte van het laatste nieuws van deze site.

 

Bedankt! Je bent succesvol ingeschreven. Ik beloof je dat ik je niet ga spammen, wil je echter toch uitschrijven dan kan dat natuurlijk altijd onderaan de nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: